Ricoh Europe heeft een overeenkomst met Leapfrog 3D Printers afgesloten. Het is nu leverancier van de Leapfrog Creatr HS en andere modellen 3D-printers. Het partnerschap zal geleidelijk in heel Europa worden uitgerold.

Ricoh en Leapfrog 3D Printers willen zich met de toestellen eerst concentreren op de onderwijs- en opleidingsmarkt. In de toekomst zullen ook de domeinen van het design en de fabricage worden bewerkt.

Ricoh kondigde zijn 3D-strategie al vorig jaar aan. Het opende in Japan onder andere twee Ricoh "Rapid Fab" vestigingen die klanten 3D-drukdiensten aanbieden en R&D op het vlak van 3D-printen en toepassingen aanbieden.

Volgens Ricoh is de samenwerking een logische stap omdat het zelf 3D-printkoppen fabriceert en 3D-printers gebruikt in zijn eigen productdesignprocessen.

Ricoh Europe heeft een overeenkomst met Leapfrog 3D Printers afgesloten. Het is nu leverancier van de Leapfrog Creatr HS en andere modellen 3D-printers. Het partnerschap zal geleidelijk in heel Europa worden uitgerold. Ricoh en Leapfrog 3D Printers willen zich met de toestellen eerst concentreren op de onderwijs- en opleidingsmarkt. In de toekomst zullen ook de domeinen van het design en de fabricage worden bewerkt.Ricoh kondigde zijn 3D-strategie al vorig jaar aan. Het opende in Japan onder andere twee Ricoh "Rapid Fab" vestigingen die klanten 3D-drukdiensten aanbieden en R&D op het vlak van 3D-printen en toepassingen aanbieden.Volgens Ricoh is de samenwerking een logische stap omdat het zelf 3D-printkoppen fabriceert en 3D-printers gebruikt in zijn eigen productdesignprocessen.