De watergebaseerde latexinkten voor grootformaatprinten, werden het eerst door HP op de markt geïntroduceerd . Het was toen een totaal nieuwe inkttechnologie voor de printsign-sector. Dit jaar volgde Mimaki en nu is er dus ook Ricoh.

De Ricoh Pro L4000 serie is er in de formaatbreedtes van 1371 mm en 1620 mm. De printers maken gebruik van greyscale printkoppen, halen een productie van 18,1 m² per uur en hebben zeven kleuren inclusief wit aan boord.

Latexinkten zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en claimen milieuvriendelijker te zijn dan solventinkten. Binnen- en buitentoepassingen kunnen met dit soort van inkten op één en dezelfde machine worden geprint.

De watergebaseerde latexinkten voor grootformaatprinten, werden het eerst door HP op de markt geïntroduceerd . Het was toen een totaal nieuwe inkttechnologie voor de printsign-sector. Dit jaar volgde Mimaki en nu is er dus ook Ricoh.De Ricoh Pro L4000 serie is er in de formaatbreedtes van 1371 mm en 1620 mm. De printers maken gebruik van greyscale printkoppen, halen een productie van 18,1 m² per uur en hebben zeven kleuren inclusief wit aan boord.Latexinkten zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en claimen milieuvriendelijker te zijn dan solventinkten. Binnen- en buitentoepassingen kunnen met dit soort van inkten op één en dezelfde machine worden geprint.