ISO 16759 is een nieuwe wereldwijde standaard die het framework beschrijft voor het kwantificeren van en communiceren rond de koolstofvoetafdruk van gedrukte media. De standaard is geen CO2-calculator maar een specificatie die beschrijft wat CO2-calculators in acht moeten nemen wanneer de voetafdruk van drukwerkproducten wordt berekend. Deze certificering is een erkenning voor de CO2-calculator die Ricoh in het kader van het Carbon Balanced Printing Programme heeft ontwikkeld.

De certificering van Ricoh Europe is toegekend door Print and Media Certification Ltd (PMC), de enige erkende certificeringinstelling in Groot-Brittannië die gespecialiseerd is in de papier-, grafische, media- en uitgeverijsector.

"Wij zijn erg trots dit zo snel na de introductie van de ISO-standaard in juli van dit jaar te hebben bereikt, slechts enkele weken na aanvang van het certificeringsproces", aldus Huib Kolen, Manager Business Development Production Printing bij Ricoh Nederland. "De CO2-calculator van Ricoh is speciaal ontworpen voor de production printing-markt om het milieueffect van printen op digitale productiesystemen van Ricoh te verminderen én het voor onze klanten mogelijk te maken CO2-neutrale diensten aan te bieden. Deze certificering geeft aan dat we op de goede weg zijn met ons Carbon Balanced Printing Programme."

De CO2-calculator berekent de hoeveelheid CO2 die bij iedere printopdracht wordt gegenereerd door tijdens het productieproces van een bepaalde printopdracht te kijken naar het energieverbruik, de toner en het substraat. In de berekening wordt ook de uitstoot meegenomen die wordt veroorzaakt door het leveren van onderdelen, verbruiksmaterialen en diensten door Ricoh.

Aan de hand van deze gegevens kunnen aanbieders van printdiensten hun uitstoot waar mogelijk verminderen en optimaliseren voordat de resterende, onvermijdelijke CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door zogenaamde CO2-credits, die afkomstig zijn uit projecten voor schone energie die Ricoh ondersteunt.

ISO 16759 is een nieuwe wereldwijde standaard die het framework beschrijft voor het kwantificeren van en communiceren rond de koolstofvoetafdruk van gedrukte media. De standaard is geen CO2-calculator maar een specificatie die beschrijft wat CO2-calculators in acht moeten nemen wanneer de voetafdruk van drukwerkproducten wordt berekend. Deze certificering is een erkenning voor de CO2-calculator die Ricoh in het kader van het Carbon Balanced Printing Programme heeft ontwikkeld. De certificering van Ricoh Europe is toegekend door Print and Media Certification Ltd (PMC), de enige erkende certificeringinstelling in Groot-Brittannië die gespecialiseerd is in de papier-, grafische, media- en uitgeverijsector. "Wij zijn erg trots dit zo snel na de introductie van de ISO-standaard in juli van dit jaar te hebben bereikt, slechts enkele weken na aanvang van het certificeringsproces", aldus Huib Kolen, Manager Business Development Production Printing bij Ricoh Nederland. "De CO2-calculator van Ricoh is speciaal ontworpen voor de production printing-markt om het milieueffect van printen op digitale productiesystemen van Ricoh te verminderen én het voor onze klanten mogelijk te maken CO2-neutrale diensten aan te bieden. Deze certificering geeft aan dat we op de goede weg zijn met ons Carbon Balanced Printing Programme." De CO2-calculator berekent de hoeveelheid CO2 die bij iedere printopdracht wordt gegenereerd door tijdens het productieproces van een bepaalde printopdracht te kijken naar het energieverbruik, de toner en het substraat. In de berekening wordt ook de uitstoot meegenomen die wordt veroorzaakt door het leveren van onderdelen, verbruiksmaterialen en diensten door Ricoh. Aan de hand van deze gegevens kunnen aanbieders van printdiensten hun uitstoot waar mogelijk verminderen en optimaliseren voordat de resterende, onvermijdelijke CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door zogenaamde CO2-credits, die afkomstig zijn uit projecten voor schone energie die Ricoh ondersteunt.