Met dit productiemiddel richt Ricoh zich op middelgrote tot grote grafimediabedrijven voor toepassingen als direct mail, boeken en marketingmaterialen.

De Pro VC60000 maakt gebruik van door Ricoh ontwikkelde printkoppen en pigmentinkten op waterbasis met een hoge viscositeit. De printer kan een breed assortiment van media aan, waaronder ongecoate en zelfs gecoate offset-, digitale, behandelde en gerecycleerde media. Het optionele protector coat station biedt een duurzame 'kras en schuurbestendige' laag.

Hansaprint, een innovatieve en toonaangevende Scandinavische drukkerij die deel uitmaakt van de TS Group, heeft als eerste bedrijf ter wereld de nieuwe Ricoh Pro VC60000 besteld. De door Hansaprint bestelde configuratie omvat een undercoat unit om te produceren op een breed scala van media, waaronder gecoate offsetmedia, een protector coat unit om een duurzame 'kras- en schuurbestendige laag' aan te brengen op gecoat papier, en een hot air knife dryer die op een energiezuinige manier voor snelle inktdroogtijden zorgt.

De Ricoh Pro VC60000 is een modulair systeem voor meerkleurendruk. Het wordt aangestuurd door Ricoh's eigen digitale front-end, de TotalFlow Print Server R600A.

Met dit productiemiddel richt Ricoh zich op middelgrote tot grote grafimediabedrijven voor toepassingen als direct mail, boeken en marketingmaterialen. De Pro VC60000 maakt gebruik van door Ricoh ontwikkelde printkoppen en pigmentinkten op waterbasis met een hoge viscositeit. De printer kan een breed assortiment van media aan, waaronder ongecoate en zelfs gecoate offset-, digitale, behandelde en gerecycleerde media. Het optionele protector coat station biedt een duurzame 'kras en schuurbestendige' laag.Hansaprint, een innovatieve en toonaangevende Scandinavische drukkerij die deel uitmaakt van de TS Group, heeft als eerste bedrijf ter wereld de nieuwe Ricoh Pro VC60000 besteld. De door Hansaprint bestelde configuratie omvat een undercoat unit om te produceren op een breed scala van media, waaronder gecoate offsetmedia, een protector coat unit om een duurzame 'kras- en schuurbestendige laag' aan te brengen op gecoat papier, en een hot air knife dryer die op een energiezuinige manier voor snelle inktdroogtijden zorgt.De Ricoh Pro VC60000 is een modulair systeem voor meerkleurendruk. Het wordt aangestuurd door Ricoh's eigen digitale front-end, de TotalFlow Print Server R600A.