Ricoh koopt fabrikant van t-shirtprinters AnaJet

18/01/16 om 00:55 - Bijgewerkt om 00:55

Ricoh Company, Ltd. heeft op 11 januari aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de acquisitie van AnaJet. AnaJet is gespecialiseerd in Direct To Garment-printing (DTG, directe bedrukking van t-shirts). Het is de nieuwste strategische investering van Ricoh om zijn industriële inkjet-business te versterken.

Ricoh koopt fabrikant van t-shirtprinters AnaJet

AnaJet is gevestigd in de VS en zal een volledige dochtermaatschappij van Ricoh Printing Systems America, Inc. worden. AnaJet, opgericht in 2006, was één van de eerste bedrijven ter wereld die DTG-printers in massa produceerden. De meeste producten van AnaJet die momenteel verkrijgbaar zijn, zijn uitgerust met de inkjet-printkoppen van Ricoh.

Tot nog toe concentreerde Ricoh zich voornamelijk op commerciële afdruktechnologieën voor kantoor- en grafische toepassingen . Met de toevoeging van de AnaJet-portfolio van kleine en grote t-shirt printers, kan Ricoh zijn positie verder versterken op de industriële inkjet-markt. Op die markt is Ricoh wereldwijd één van de leidinggevende ontwikkelaars van inkjetprintkoppen.

AnaJet blijft werken onder zijn huidige naam, managementteam en personeelsbestand, dat momenteel meer dan 50 werknemers telt. De hoofdzetel is gevestigd in Costa Mesa, Californië.

Lees meer over: