Deze nieuwe roll-to-roll grootformaatprinters zijn verkrijgbaar in 130 cm (53 inch) of 160 cm (63 inch) breed en ondersteunen tot zeven kleuren in verschillende configuraties. Naast CMYK, zijn ook oranje, groene en witte inkten beschikbaar.

De latexinkt gebruikt in het Ricoh Pro L4100 gamma is op water gebaseerd en bevat weinig Volatile Organic Compounds (VOC's; of 'vluchtige organische stoffen'). De inkt is reukloos en de lage droogtemperatuur van 60°C zorgt voor een snelle droging en verwerking. Dit geeft gebruikers ook de mogelijkheid om te printen op heel wat hittegevoelige media, zonder ze te beschadigen.

Onder andere PVC, zeildoeken, synthetisch papier, gestreken en ongestreken papier, folie en textiel kunnen als dragers gebruikt worden. De inkten zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. De printkoppen zijn in staat druppeltjes van verschillende grootte te spuiten, het kleinste druppeltje is 4 picoliter. De max. productie bedraagt 18,2 m²/uur. Het Ricoh Pro L4100 gamma is beschikbaar met een intuïtieve ColorGate RIP.

Ricoh ziet de printsystemen als een mogelijkheid voor grafische bedrijven om hun aanbod met printtoepassingen te verbreden.

Deze nieuwe roll-to-roll grootformaatprinters zijn verkrijgbaar in 130 cm (53 inch) of 160 cm (63 inch) breed en ondersteunen tot zeven kleuren in verschillende configuraties. Naast CMYK, zijn ook oranje, groene en witte inkten beschikbaar. De latexinkt gebruikt in het Ricoh Pro L4100 gamma is op water gebaseerd en bevat weinig Volatile Organic Compounds (VOC's; of 'vluchtige organische stoffen'). De inkt is reukloos en de lage droogtemperatuur van 60°C zorgt voor een snelle droging en verwerking. Dit geeft gebruikers ook de mogelijkheid om te printen op heel wat hittegevoelige media, zonder ze te beschadigen. Onder andere PVC, zeildoeken, synthetisch papier, gestreken en ongestreken papier, folie en textiel kunnen als dragers gebruikt worden. De inkten zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. De printkoppen zijn in staat druppeltjes van verschillende grootte te spuiten, het kleinste druppeltje is 4 picoliter. De max. productie bedraagt 18,2 m²/uur. Het Ricoh Pro L4100 gamma is beschikbaar met een intuïtieve ColorGate RIP. Ricoh ziet de printsystemen als een mogelijkheid voor grafische bedrijven om hun aanbod met printtoepassingen te verbreden.