De Ricoh Pro VC80000 werd ontworpen om premium direct mail, boeken, catalogi en tijdschriften, alsook commercieel drukwerk op gestreken papiersoorten tot 300 g/m² te vervaardigen. De kleurenpers is minder dan 10 meter lang en drukt recto/verso met een resolutie van 1200 x 1200 dpi bij een maximumsnelheid van 150 m/min. De rotatiepers is uitgerust met nieuwe inkjetkoppen van Ricoh die van een temperatuurregeling voorzien zijn. Volgens de fabrikant is het met de pers mogelijk om, in vergelijking met de persen van de vorige generaties, de productie met 50 procent te verhogen. Dankzij de Firefly droogtechnologie, die van kleine, verwarmde rollen gebruikt om de pers op de juiste temperatuur te brengen, start die twee keer sneller dan met een klassiek droogsysteem. De rotatie-inkjetpers maakt volgens Ricoh ook een geoptimaliseerde productie mogelijk waardoor de TCO (Total Cost of Ownership) daalt.

Geautomatiseerde productie

De nieuwe rotatie-inkjetpers Ricoh Pro VC80000 biedt drukkerijen een grotere geautomatiseerde productiecapaciteit en een kwaliteitscontrole in gesloten kring, aldus Ricoh. De tools die aan de software en de uitrusting gekoppeld zijn, maken een grotere automatisering van de productie en een betere kwaliteitscontrole mogelijk en vereenvoudigen de communicatie met de AI-functies, het automatisch leren en de gegevensanalyse. Daardoor kan de gebruiker rekenen op herhaalbare en voorspelbare resultaten met een minimale interventie van de operatoren.

Geoptimaliseerde productie

In tegenstelling tot zijn voorganger is de Ricoh Pro VC80000 standaard uitgerust met kwaliteitscontrole en de digitaliseringsfunctie Pro van Ricoh. Die laatste functie houdt talrijke aspecten van de drukkwaliteit in het oog en beoordeelt het rendement van elke printkop zodat de pers de naburige spuitmondjes kan aanpassen om problemen te corrigeren.

Een spectrofotometer controleert in real-time de reproductie van de kleuren en elimineert zo de noodzaak om de beelden manueel te corrigeren. Alle variaties in de productie worden opgemerkt en de nodige aanpassingen worden snel doorgevoerd.

De Ricoh Pro VC80000 is ook in staat om het papier automatisch te configureren. Daardoor is het mogelijk om met een druk op de knop een drukdrager die niet in de bibliotheek geregistreerd is, te gebruiken.

Begin 2024 zal de snelle inkjetpers Ricoh Pro VC80000 in de EMEA-regio beschikbaar zijn.

De Ricoh Pro VC80000 werd ontworpen om premium direct mail, boeken, catalogi en tijdschriften, alsook commercieel drukwerk op gestreken papiersoorten tot 300 g/m² te vervaardigen. De kleurenpers is minder dan 10 meter lang en drukt recto/verso met een resolutie van 1200 x 1200 dpi bij een maximumsnelheid van 150 m/min. De rotatiepers is uitgerust met nieuwe inkjetkoppen van Ricoh die van een temperatuurregeling voorzien zijn. Volgens de fabrikant is het met de pers mogelijk om, in vergelijking met de persen van de vorige generaties, de productie met 50 procent te verhogen. Dankzij de Firefly droogtechnologie, die van kleine, verwarmde rollen gebruikt om de pers op de juiste temperatuur te brengen, start die twee keer sneller dan met een klassiek droogsysteem. De rotatie-inkjetpers maakt volgens Ricoh ook een geoptimaliseerde productie mogelijk waardoor de TCO (Total Cost of Ownership) daalt.De nieuwe rotatie-inkjetpers Ricoh Pro VC80000 biedt drukkerijen een grotere geautomatiseerde productiecapaciteit en een kwaliteitscontrole in gesloten kring, aldus Ricoh. De tools die aan de software en de uitrusting gekoppeld zijn, maken een grotere automatisering van de productie en een betere kwaliteitscontrole mogelijk en vereenvoudigen de communicatie met de AI-functies, het automatisch leren en de gegevensanalyse. Daardoor kan de gebruiker rekenen op herhaalbare en voorspelbare resultaten met een minimale interventie van de operatoren.In tegenstelling tot zijn voorganger is de Ricoh Pro VC80000 standaard uitgerust met kwaliteitscontrole en de digitaliseringsfunctie Pro van Ricoh. Die laatste functie houdt talrijke aspecten van de drukkwaliteit in het oog en beoordeelt het rendement van elke printkop zodat de pers de naburige spuitmondjes kan aanpassen om problemen te corrigeren.Een spectrofotometer controleert in real-time de reproductie van de kleuren en elimineert zo de noodzaak om de beelden manueel te corrigeren. Alle variaties in de productie worden opgemerkt en de nodige aanpassingen worden snel doorgevoerd.De Ricoh Pro VC80000 is ook in staat om het papier automatisch te configureren. Daardoor is het mogelijk om met een druk op de knop een drukdrager die niet in de bibliotheek geregistreerd is, te gebruiken.Begin 2024 zal de snelle inkjetpers Ricoh Pro VC80000 in de EMEA-regio beschikbaar zijn.