Volgens de toelichting op de jaarcijfers zag de divisie Commercial Printing - met daarin onder andere de Ricoh Pro VC70000 inkjetpers - de verkoop met 0,3 procent dalen tot 185,2 miljard yen (1,5 miljard euro) maar de operationele winst steeg tegelijkertijd met 8,1 procent naar 27,2 miljard yen (ruim 0,2 miljard euro).

De divisie Industrial Printing, waar inkjetkoppen een belangrijke rol spelen, zag de verkopen met 7,8 procent stijgen naar 20,6 miljard yen (0,17 miljard euro), maar het operationele verlies nam toe tot 7,1 miljard yen (0,06 miljard euro, tegen 0,02 miljard euro een jaar eerder). Ricoh wijt die ontwikkeling aan de sterk gedaalde verkoop van inkjetkoppen in de grootste afzetmarkt China. De verkopen in Europa en de VS namen wel toe.

Het is ook juist deze divisie Industrial Printing die door Ricoh is aangewezen als belangrijke groeimarkt. Tijdens een bijeenkomst met investeerders in april kondigde Ricoh aan de komende jaren ook actief te worden op de markten voor textiel, labels en (flexibele) verpakkingen.

Volgens de toelichting op de jaarcijfers zag de divisie Commercial Printing - met daarin onder andere de Ricoh Pro VC70000 inkjetpers - de verkoop met 0,3 procent dalen tot 185,2 miljard yen (1,5 miljard euro) maar de operationele winst steeg tegelijkertijd met 8,1 procent naar 27,2 miljard yen (ruim 0,2 miljard euro).De divisie Industrial Printing, waar inkjetkoppen een belangrijke rol spelen, zag de verkopen met 7,8 procent stijgen naar 20,6 miljard yen (0,17 miljard euro), maar het operationele verlies nam toe tot 7,1 miljard yen (0,06 miljard euro, tegen 0,02 miljard euro een jaar eerder). Ricoh wijt die ontwikkeling aan de sterk gedaalde verkoop van inkjetkoppen in de grootste afzetmarkt China. De verkopen in Europa en de VS namen wel toe.Het is ook juist deze divisie Industrial Printing die door Ricoh is aangewezen als belangrijke groeimarkt. Tijdens een bijeenkomst met investeerders in april kondigde Ricoh aan de komende jaren ook actief te worden op de markten voor textiel, labels en (flexibele) verpakkingen.