Clickable Paper is gebaseerd op de Ricoh Visual Search beeldherkenningstechnologie om gedrukte documenten van toegevoegde realiteit te voorzien. De technologie vereist geen gebruik van visuele markers die moeten worden ingescand, om de interactie in werking te stellen. De herkenning van het met een smartphone of tablet gefotografeerde beeld volstaat. Met Clickable Paper krijgen lezers toegang tot zes verschillende online bronnen zoals video/multimedia, websites, e-commerce portalen en sociale netwerken.

Een van de bedrijven die hebben getest met de technologie, was de Engelse drukkerij Barnwell Print. Clickable Paper werd gebruik in een 274 pagina's dik boek met een oplage van 4000 exemplaren, om de lezers een video over vissen te laten zien.

Bekijk hierna de video over Clickable paper.

Clickable Paper is gebaseerd op de Ricoh Visual Search beeldherkenningstechnologie om gedrukte documenten van toegevoegde realiteit te voorzien. De technologie vereist geen gebruik van visuele markers die moeten worden ingescand, om de interactie in werking te stellen. De herkenning van het met een smartphone of tablet gefotografeerde beeld volstaat. Met Clickable Paper krijgen lezers toegang tot zes verschillende online bronnen zoals video/multimedia, websites, e-commerce portalen en sociale netwerken.Een van de bedrijven die hebben getest met de technologie, was de Engelse drukkerij Barnwell Print. Clickable Paper werd gebruik in een 274 pagina's dik boek met een oplage van 4000 exemplaren, om de lezers een video over vissen te laten zien.Bekijk hierna de video over Clickable paper.