Ringier zegt dat het zijn drukkerijactiviteiten in lijn brengt met de veranderde marktomstandigheden op de Zwitserse grafische markt. Als gevolg hiervan concentreert Ringier zijn afdrukactiviteiten bij Swissprinters AG in Zofingen

Ringier ziet het aantal orders voortdurend dalen in een markt met moeilijke economische toekomstperspectieven. De beslissing houdt volgens Ringier ook rekening met de algemene verschuiving van print naar online publiceren.

Ringier formuleert het als volgt: "Als gevolg van dalende marktprijzen en onvoldoende benutting van de productiecapaciteit, kan de drukkerij Ringier Print in Adligenswil in de toekomst niet meer kostendekkend uitgebaat worden. Het verlies van een aantal grote printopdrachten van externe klanten in de afgelopen maanden en de algemeen teruglopende oplagen hebben de situatie verergerd waardoor een stabiel toekomstperspectief niet langer kan worden gegarandeerd." Volgens CEO Marc Walder heeft het drukken van kranten in Zwitserland te kampen met een aanzienlijke overcapaciteit.

De 172 medewerkers van Ringier Print Adligenswil AG blijven tot eind 2018 in dienst. Er wordt binnen het bestaande sociale plan onderzocht hoe het banenverlies zoveel mogelijk kan worden beperkt of gecompenseerd. De kranten van Ringier en Ringier Axel Springer Zwitserland - Blick, Blick am Abend, Sonntags Blick, Handelszeiting en Le Temps - zullen in de toekomst in de drukkerijcentra in Zürich, Bern en Bussigny van Tamedia AG gedrukt worden.

Ringier zegt dat het zijn drukkerijactiviteiten in lijn brengt met de veranderde marktomstandigheden op de Zwitserse grafische markt. Als gevolg hiervan concentreert Ringier zijn afdrukactiviteiten bij Swissprinters AG in ZofingenRingier ziet het aantal orders voortdurend dalen in een markt met moeilijke economische toekomstperspectieven. De beslissing houdt volgens Ringier ook rekening met de algemene verschuiving van print naar online publiceren.Ringier formuleert het als volgt: "Als gevolg van dalende marktprijzen en onvoldoende benutting van de productiecapaciteit, kan de drukkerij Ringier Print in Adligenswil in de toekomst niet meer kostendekkend uitgebaat worden. Het verlies van een aantal grote printopdrachten van externe klanten in de afgelopen maanden en de algemeen teruglopende oplagen hebben de situatie verergerd waardoor een stabiel toekomstperspectief niet langer kan worden gegarandeerd." Volgens CEO Marc Walder heeft het drukken van kranten in Zwitserland te kampen met een aanzienlijke overcapaciteit.De 172 medewerkers van Ringier Print Adligenswil AG blijven tot eind 2018 in dienst. Er wordt binnen het bestaande sociale plan onderzocht hoe het banenverlies zoveel mogelijk kan worden beperkt of gecompenseerd. De kranten van Ringier en Ringier Axel Springer Zwitserland - Blick, Blick am Abend, Sonntags Blick, Handelszeiting en Le Temps - zullen in de toekomst in de drukkerijcentra in Zürich, Bern en Bussigny van Tamedia AG gedrukt worden.