Arcatech, dat in 1994 in Luik opgericht werd, is een leverancier van printoplossingen, informaticasystemen en software. Het bedrijf dat in de multifunctionele en laserprinters van Kyocera gespecialiseerd is, verkoopt sinds bijna een jaar ook de productie-inkjetprinters van het gamma RISO ComColor. Die professionele printers kunnen grote volumes aan en houden tegelijk de kosten beperkt. In het raam van een groeistrategie voor België heeft Arcatech, met RISO Benelux als partner, een nieuwe showroom geopend, langs de Leuvensesteenweg in Zaventem. De vestiging werd overigens 'RISO by Arcatech' gedoopt. Met de technologie van RISO, die ideaal is voor administratieve en dagelijkse toepassingen, mikt Arcatech onder andere op de mailingsector. De Brusselse Publimail Group heeft onlangs een oplossing van RISO aangekocht om mailings te printen en in enveloppen te steken. Op het ogenblik staan er een vijftigtal installaties van RISO in België, bij Speos onder andere, tegen 150 in Nederland. In Frankrijk, waar de Europese verkoopdiensten van de Japanse groep Riso Kagaku Corporation gevestigd zijn, werken er 10.000 printers van RISO. Het merk RISO mag in België dan al minder bekend klinken op de markt voor digitale printers, RISO by Arcatech is echter vast van plan om duidelijk te maken dat RISO een plaatsje verdient naast Canon, Xerox, Ricoh of nog HP.

Het gamma ComColor

Enkele blikvangers in het gamma, die ook op de Drupa 2016 te bewonderen waren:

- De ComColor GD9630: inkjetprinter (CMYK + grijs) met een snelheid van 160 pagina's per minuut en compatibel met de RIP ComColorExpress (Fiery). De printer heeft een standaardresolutie van 600 dpi. Volgens RISO by Arcatech maakt het grijs het mogelijk om de kwaliteit van de weergave met 15% te verbeteren, met subtielere kleurgradaties en intensere kleuren. De uitvoering GD7330 werkt met een snelheid van 130 ppm.

- De ComColor FW5230 is een bijzonder compacte inkjetprinter met een snelheid van 120 ppm in zwart-wit en kleur. De machine biedt een goede verhouding prijs/productiviteit/kleur en onderscheidt zich door een erg laag energieverbruik, aldus de fabrikant.

In een eerste fase richt RISO by Arcatech zijn pijlen vooral op de Belgische Franstalige markt, in een latere fase volgt Vlaanderen.

Arcatech, dat in 1994 in Luik opgericht werd, is een leverancier van printoplossingen, informaticasystemen en software. Het bedrijf dat in de multifunctionele en laserprinters van Kyocera gespecialiseerd is, verkoopt sinds bijna een jaar ook de productie-inkjetprinters van het gamma RISO ComColor. Die professionele printers kunnen grote volumes aan en houden tegelijk de kosten beperkt. In het raam van een groeistrategie voor België heeft Arcatech, met RISO Benelux als partner, een nieuwe showroom geopend, langs de Leuvensesteenweg in Zaventem. De vestiging werd overigens 'RISO by Arcatech' gedoopt. Met de technologie van RISO, die ideaal is voor administratieve en dagelijkse toepassingen, mikt Arcatech onder andere op de mailingsector. De Brusselse Publimail Group heeft onlangs een oplossing van RISO aangekocht om mailings te printen en in enveloppen te steken. Op het ogenblik staan er een vijftigtal installaties van RISO in België, bij Speos onder andere, tegen 150 in Nederland. In Frankrijk, waar de Europese verkoopdiensten van de Japanse groep Riso Kagaku Corporation gevestigd zijn, werken er 10.000 printers van RISO. Het merk RISO mag in België dan al minder bekend klinken op de markt voor digitale printers, RISO by Arcatech is echter vast van plan om duidelijk te maken dat RISO een plaatsje verdient naast Canon, Xerox, Ricoh of nog HP.Het gamma ComColorEnkele blikvangers in het gamma, die ook op de Drupa 2016 te bewonderen waren:- De ComColor GD9630: inkjetprinter (CMYK + grijs) met een snelheid van 160 pagina's per minuut en compatibel met de RIP ComColorExpress (Fiery). De printer heeft een standaardresolutie van 600 dpi. Volgens RISO by Arcatech maakt het grijs het mogelijk om de kwaliteit van de weergave met 15% te verbeteren, met subtielere kleurgradaties en intensere kleuren. De uitvoering GD7330 werkt met een snelheid van 130 ppm.- De ComColor FW5230 is een bijzonder compacte inkjetprinter met een snelheid van 120 ppm in zwart-wit en kleur. De machine biedt een goede verhouding prijs/productiviteit/kleur en onderscheidt zich door een erg laag energieverbruik, aldus de fabrikant.In een eerste fase richt RISO by Arcatech zijn pijlen vooral op de Belgische Franstalige markt, in een latere fase volgt Vlaanderen.