Het in het Duitse Ahrensburg gevestigde technologiebedrijf is leverancier van besturingssystemen, automatiseringsoplossingen en -software voor krantendrukkerijen. "Wereldwijd gebruiken meer dan 550 drukkerijen EAE's regelsystemen om dagelijks meer dan 125 miljoen kranten te produceren", stelt het bedrijf. Robert Lugauer, de nieuwe CEO, zal zowel de grafische als de logistieke divisie (EAE Solutions) van EAE leiden.

"Robert Lugauer brengt een pak knowhow mee naar EAE op het gebied van herkenningssystemen en in het bijzonder in de intra-logistieke industrie", stelt EAE in een persbericht. "Hij heeft een uitgebreide ervaring in alle operationele en strategische bedrijfsprocessen en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de groeistrategie van EAE in de intra-logistieke markt en de solide voortzetting van het voortdurende commitment in de printindustrie."

Brieven en pakketten

Lugauer, geboren in Duitsland, studeerde af in de wiskunde aan de Universiteit van Konstanz en begon zijn loopbaan in 1988 bij Siemens op de R&D-afdeling voor beeldverwerking en herkenningssystemen voor brieven en pakketten. Hij was actief in algoritme- en productontwikkeling en stapte later over naar Customer Project Management en leidde CEP projecten in binnen- als buitenland. Hij groeide door tot Vice President Customer Projects voor het bedrijfssegment 'Sorting Systems' en daarna voor 'Handling'.

In 2014 trad Robert Lugauer in dienst bij Interroll als hoofd van het 'Global Center of Excellence Conveying and Sorting' en fungeerde hij als managing director van Interroll Automation. "Onder zijn leiding werd een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd, werden meerdere nieuwe producten ontwikkeld en op de markt gebracht en werd het klantenbestand op indrukwekkende wijze uitgebreid", klinkt het. Recent heeft Lugauer als general manager de integratie van de Transnorm Group in Honeywell ondersteund.

Het in het Duitse Ahrensburg gevestigde technologiebedrijf is leverancier van besturingssystemen, automatiseringsoplossingen en -software voor krantendrukkerijen. "Wereldwijd gebruiken meer dan 550 drukkerijen EAE's regelsystemen om dagelijks meer dan 125 miljoen kranten te produceren", stelt het bedrijf. Robert Lugauer, de nieuwe CEO, zal zowel de grafische als de logistieke divisie (EAE Solutions) van EAE leiden."Robert Lugauer brengt een pak knowhow mee naar EAE op het gebied van herkenningssystemen en in het bijzonder in de intra-logistieke industrie", stelt EAE in een persbericht. "Hij heeft een uitgebreide ervaring in alle operationele en strategische bedrijfsprocessen en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de groeistrategie van EAE in de intra-logistieke markt en de solide voortzetting van het voortdurende commitment in de printindustrie."Lugauer, geboren in Duitsland, studeerde af in de wiskunde aan de Universiteit van Konstanz en begon zijn loopbaan in 1988 bij Siemens op de R&D-afdeling voor beeldverwerking en herkenningssystemen voor brieven en pakketten. Hij was actief in algoritme- en productontwikkeling en stapte later over naar Customer Project Management en leidde CEP projecten in binnen- als buitenland. Hij groeide door tot Vice President Customer Projects voor het bedrijfssegment 'Sorting Systems' en daarna voor 'Handling'.In 2014 trad Robert Lugauer in dienst bij Interroll als hoofd van het 'Global Center of Excellence Conveying and Sorting' en fungeerde hij als managing director van Interroll Automation. "Onder zijn leiding werd een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd, werden meerdere nieuwe producten ontwikkeld en op de markt gebracht en werd het klantenbestand op indrukwekkende wijze uitgebreid", klinkt het. Recent heeft Lugauer als general manager de integratie van de Transnorm Group in Honeywell ondersteund.