"De ER-641 werd ontwikkeld om tegelijk de productiviteit en de ROI (return on investment, nvdr.) te maximaliseren, en dat met één enkele printkop", verklaart Tony Miller, die de verkoop en internationale marketing van Roland DG onder zich heeft.

Bij het bedrukken van PVC haalt de nieuwe printer een productiviteit van 25,5 m²/u bij een resolutie van 900 x 600 dpi; banners drukken kan met een snelheid tot 45,5 m²/u bij een resolutie van 600 x 1200 dpi. Volgens Roland DG is die productiviteit te danken aan de combinatie van de nieuwe, grotere printkop met een nieuwe en bijzonder snelle technologie voor gegevensbeheer. De nieuwe printkop produceert fijnere inktdruppeltjes met een nog grotere dichtheid.

Evenwicht tussen productiviteit en rendement

"Door voor ons nieuwste technologisch platform sterk gestandaardiseerde onderdelen te gebruiken en door het aantal nodige functies te beperken, hebben we een product gecreëerd dat een perfect evenwicht tussen productiviteit en rendement biedt", claimt Tony Miller.

De functies die Roland DG in de ER-641 ingebouwd heeft, moeten de productiviteit verhogen: een geautomatiseerde invoer van de drager die het laden eenvoudiger en preciezer maakt; een opwikkeleenheid die de hellingshoek tot een minimum beperkt; en een vellensnijder die lange dragers via een perforatielijn op maat snijdt. De ER-641 kan dankzij de vierkleurendruk ook hoogwaardige beelden reproduceren met levendige kleuren, neutrale grijstinten, vloeiende kleurverlopen en natuurlijke huidtinten. De operatoren kunnen nu overigens zelf de kapjes, rakels, schoonmaakelementen en andere onderdelen rond de printkop vervangen, zonder de interventie van een technicus.

"De ER-641 werd ontwikkeld om tegelijk de productiviteit en de ROI (return on investment, nvdr.) te maximaliseren, en dat met één enkele printkop", verklaart Tony Miller, die de verkoop en internationale marketing van Roland DG onder zich heeft.Bij het bedrukken van PVC haalt de nieuwe printer een productiviteit van 25,5 m²/u bij een resolutie van 900 x 600 dpi; banners drukken kan met een snelheid tot 45,5 m²/u bij een resolutie van 600 x 1200 dpi. Volgens Roland DG is die productiviteit te danken aan de combinatie van de nieuwe, grotere printkop met een nieuwe en bijzonder snelle technologie voor gegevensbeheer. De nieuwe printkop produceert fijnere inktdruppeltjes met een nog grotere dichtheid."Door voor ons nieuwste technologisch platform sterk gestandaardiseerde onderdelen te gebruiken en door het aantal nodige functies te beperken, hebben we een product gecreëerd dat een perfect evenwicht tussen productiviteit en rendement biedt", claimt Tony Miller.De functies die Roland DG in de ER-641 ingebouwd heeft, moeten de productiviteit verhogen: een geautomatiseerde invoer van de drager die het laden eenvoudiger en preciezer maakt; een opwikkeleenheid die de hellingshoek tot een minimum beperkt; en een vellensnijder die lange dragers via een perforatielijn op maat snijdt. De ER-641 kan dankzij de vierkleurendruk ook hoogwaardige beelden reproduceren met levendige kleuren, neutrale grijstinten, vloeiende kleurverlopen en natuurlijke huidtinten. De operatoren kunnen nu overigens zelf de kapjes, rakels, schoonmaakelementen en andere onderdelen rond de printkop vervangen, zonder de interventie van een technicus.