UAB Dimense Print is een dochterbedrijf van UAB VEIKA. Het familiebedrijf heeft technologie in huis voor digitale reliëfdruk voor de behangindustrie. Roland DG neemt een belang van 50,1 procent in het Litouwse bedrijf.

"De digitalisering van behangdruk is nog niet volledig doorgedrongen in de markt, maar de toenemende vraag naar personalisatie en de komende marktuitbreiding vormen voor Roland DG een uitgelezen kans om officieel voet in deze mark te zetten", klinkt het bij de Japanse groep.

VEIKA is sinds 1991 actief op het vlak van inkten, polymeren en coatings voor de productie van behang. Met de DIMENSE beschikt het bedrijf ook over een gespecialiseerde grootformaat printer voor de digitale productie van reliëfbehang.

"VEIKA en Roland DG zijn sinds 2015 zakenpartners", zegt Aleksey Etin, de CEO van UAB VEIKA. "Door dit partnership kunnen we de ontwikkeling van onze technologie versnellen en ze naar een nieuw niveau tillen."

UAB Dimense Print is een dochterbedrijf van UAB VEIKA. Het familiebedrijf heeft technologie in huis voor digitale reliëfdruk voor de behangindustrie. Roland DG neemt een belang van 50,1 procent in het Litouwse bedrijf."De digitalisering van behangdruk is nog niet volledig doorgedrongen in de markt, maar de toenemende vraag naar personalisatie en de komende marktuitbreiding vormen voor Roland DG een uitgelezen kans om officieel voet in deze mark te zetten", klinkt het bij de Japanse groep.VEIKA is sinds 1991 actief op het vlak van inkten, polymeren en coatings voor de productie van behang. Met de DIMENSE beschikt het bedrijf ook over een gespecialiseerde grootformaat printer voor de digitale productie van reliëfbehang."VEIKA en Roland DG zijn sinds 2015 zakenpartners", zegt Aleksey Etin, de CEO van UAB VEIKA. "Door dit partnership kunnen we de ontwikkeling van onze technologie versnellen en ze naar een nieuw niveau tillen."