Het meerderheidsbelang dat Roland DG in augustus 2023 nam in het Litouwse UAB Dimense Print, gespecialiseerd in digitaal bedrukt behang, mondde in oktober 2023 uit in de nieuwe joint-venture DG Dimense. Nu kondigt de Japanse printerfabrikant aan klaar te zijn om de Dimense-technologie wereldwijd te vermarkten.

Digitalisering versnellen

De Dimense-oplossing bestaat uit de Dimensor S-inkjetprinter in combinatie met een substraat dat de eigenschap heeft om te schuimen bij verhitting, met gestructureerde inkt om het schuimen te controleren, en met op water gebaseerde CMYK-inkt die veilig is voor gebruik binnenshuis. Na het printen wordt het materiaal verwarmd in de printer, waardoor onbedekte gebieden met structuurinkt tot 1,5 mm dik schuimen, waarbij het beoogde textuurontwerp wordt gerealiseerd.

Tony Miller, de president van de Global Sales and Marketing divisie van Roland DG, verwacht met deze oplossing de digitalisering van de markt voor interieurdecoratie te versnellen. Vandaag zou minder dan vijf procent van de behangpapiermarkt digitaal bedrukt worden. "Digitale printoplossingen zullen een steeds actievere rol spelen in interieurdecoratie", aldus Miller.

Het meerderheidsbelang dat Roland DG in augustus 2023 nam in het Litouwse UAB Dimense Print, gespecialiseerd in digitaal bedrukt behang, mondde in oktober 2023 uit in de nieuwe joint-venture DG Dimense. Nu kondigt de Japanse printerfabrikant aan klaar te zijn om de Dimense-technologie wereldwijd te vermarkten.De Dimense-oplossing bestaat uit de Dimensor S-inkjetprinter in combinatie met een substraat dat de eigenschap heeft om te schuimen bij verhitting, met gestructureerde inkt om het schuimen te controleren, en met op water gebaseerde CMYK-inkt die veilig is voor gebruik binnenshuis. Na het printen wordt het materiaal verwarmd in de printer, waardoor onbedekte gebieden met structuurinkt tot 1,5 mm dik schuimen, waarbij het beoogde textuurontwerp wordt gerealiseerd.Tony Miller, de president van de Global Sales and Marketing divisie van Roland DG, verwacht met deze oplossing de digitalisering van de markt voor interieurdecoratie te versnellen. Vandaag zou minder dan vijf procent van de behangpapiermarkt digitaal bedrukt worden. "Digitale printoplossingen zullen een steeds actievere rol spelen in interieurdecoratie", aldus Miller.