De Japanse fabrikant Roland DG gaat zijn eerste 3D-printer voorstellen op de signbeurs Sign2Com in Kortrijk. Roland DG is een bekende fabrikant van grootformaatprinters en graveer- en freessystemen.

De ARM-10 is Rolands eerste 3D-printer ooit. Met het toestel kan een prototype worden gemaakt om een design of een complexe vorm uit te testen. De printer is uitgerust met een UV-LED-lamp als projectiesysteem en gebruikt een vloeibare hars (Roland imageCure) om de vormen laag per laag op te bouwen. De hars wordt semitransparant als deze uithardt en nabewerking (wegwerken van steunbruggetjes en polijsten) zou volgens de fabrikant zeer eenvoudig zijn.

Sign2Com vindt van 28 tot 30 september plaats in Kortrijk Xpo.

De Japanse fabrikant Roland DG gaat zijn eerste 3D-printer voorstellen op de signbeurs Sign2Com in Kortrijk. Roland DG is een bekende fabrikant van grootformaatprinters en graveer- en freessystemen.De ARM-10 is Rolands eerste 3D-printer ooit. Met het toestel kan een prototype worden gemaakt om een design of een complexe vorm uit te testen. De printer is uitgerust met een UV-LED-lamp als projectiesysteem en gebruikt een vloeibare hars (Roland imageCure) om de vormen laag per laag op te bouwen. De hars wordt semitransparant als deze uithardt en nabewerking (wegwerken van steunbruggetjes en polijsten) zou volgens de fabrikant zeer eenvoudig zijn. Sign2Com vindt van 28 tot 30 september plaats in Kortrijk Xpo.