Beide ondernemingen hebben daartoe een overeenkomst ondertekend, waarbij CirclePrinters Holding de aandelen en operationele activiteiten van Roto Smeets Group overneemt in een cash-transactie. Beide ondernemingen zijn complementair; door de fusie worden de sterktes van beiden gecombineerd tot een nieuwe groep met ongekende potentie in de print & media industrie. Naar verwachting zal de transactie eind maart worden afgerond. Zo luidt het in het persbericht dat verdergaat als volgt:

De nieuwe combinatie krijgt een Executive Board (Raad van Bestuur), bestaande uit Peter Andreou (CPH) en Joost de Haas (RSG).

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Oostenrijkse mededingingsautoriteiten en is onder voorbehoud van een positief advies van de Centrale Ondernemingsraad van Roto Smeets Group en finale goedkeuring door de aandeelhouders van beide ondernemingen.

Peter Andreou, CEO & Executive Chairman van CirclePrinters: "We hebben nu de unieke mogelijkheid om een print & media powerhouse te bouwen dat leiding kan geven aan de verdere consolidatie van de Europese print & media industrie en tegelijk voor verdere groei zorgt. Met deze overeenkomst leggen we de basis voor een concurrerende industriële speler die verdere innovatie en toegevoegde waarde aan haar klanten biedt."

Joost de Haas, CEO van Roto Smeets Group: "Beide ondernemingen zijn complementair in West-Europa en versterken hiermee de posities in de belangrijkste Europese markten, zoals Duitsland en Frankrijk. Samen kunnen we profiteren van verdere schaalgrootte in onze operaties en onze marketing & sales- en inkoopafdelingen en kunnen we onze drukwerkportfolio verder optimaliseren. De nieuwe onderneming vormt ook de basis voor de verdere internationale expansie van MPG., onze divisie voor communicatiestrategie en content marketing. Met de volledige herfinanciering van Roto Smeets Group door Rabobank en DLL eerder deze maand en de fusie met CirclePrinters zijn we uitstekend gepositioneerd om concurrerend te blijven en in de toekomst te investeren".

CirclePrinters is een toonaangevende Europese print-groep, met het hoofdkantoor in Amsterdam en operationele activiteiten in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei, Salzburg), België (Hélio, Charleroi), Finland (Helprint, Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck, Ostfildern) en Spanje (Impresia Ibérica, Madrid, Toledo en Barcelona). De onderneming telt 1.500 medewerkers.

Roto Smeets Group is een gevestigde grafische mediaonderneming met dochterbedrijven in West-Europa en het hoofdkantoor in Deventer. De groep telt twee divisies: de print-divisie heeft operationele activiteiten in Deventer en Weert (als Roto Smeets), in Doetinchem (Senefelder Misset) en in Hongarije in Celldömölk (Antok). De marketing-communicatie divisie in Amstelveen opereert onder de naam MPG. Roto Smeets Group telt 1.000 medewerkers.

Beide ondernemingen hebben daartoe een overeenkomst ondertekend, waarbij CirclePrinters Holding de aandelen en operationele activiteiten van Roto Smeets Group overneemt in een cash-transactie. Beide ondernemingen zijn complementair; door de fusie worden de sterktes van beiden gecombineerd tot een nieuwe groep met ongekende potentie in de print & media industrie. Naar verwachting zal de transactie eind maart worden afgerond. Zo luidt het in het persbericht dat verdergaat als volgt:De nieuwe combinatie krijgt een Executive Board (Raad van Bestuur), bestaande uit Peter Andreou (CPH) en Joost de Haas (RSG). De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Oostenrijkse mededingingsautoriteiten en is onder voorbehoud van een positief advies van de Centrale Ondernemingsraad van Roto Smeets Group en finale goedkeuring door de aandeelhouders van beide ondernemingen. Peter Andreou, CEO & Executive Chairman van CirclePrinters: "We hebben nu de unieke mogelijkheid om een print & media powerhouse te bouwen dat leiding kan geven aan de verdere consolidatie van de Europese print & media industrie en tegelijk voor verdere groei zorgt. Met deze overeenkomst leggen we de basis voor een concurrerende industriële speler die verdere innovatie en toegevoegde waarde aan haar klanten biedt." Joost de Haas, CEO van Roto Smeets Group: "Beide ondernemingen zijn complementair in West-Europa en versterken hiermee de posities in de belangrijkste Europese markten, zoals Duitsland en Frankrijk. Samen kunnen we profiteren van verdere schaalgrootte in onze operaties en onze marketing & sales- en inkoopafdelingen en kunnen we onze drukwerkportfolio verder optimaliseren. De nieuwe onderneming vormt ook de basis voor de verdere internationale expansie van MPG., onze divisie voor communicatiestrategie en content marketing. Met de volledige herfinanciering van Roto Smeets Group door Rabobank en DLL eerder deze maand en de fusie met CirclePrinters zijn we uitstekend gepositioneerd om concurrerend te blijven en in de toekomst te investeren". CirclePrinters is een toonaangevende Europese print-groep, met het hoofdkantoor in Amsterdam en operationele activiteiten in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei, Salzburg), België (Hélio, Charleroi), Finland (Helprint, Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck, Ostfildern) en Spanje (Impresia Ibérica, Madrid, Toledo en Barcelona). De onderneming telt 1.500 medewerkers.Roto Smeets Group is een gevestigde grafische mediaonderneming met dochterbedrijven in West-Europa en het hoofdkantoor in Deventer. De groep telt twee divisies: de print-divisie heeft operationele activiteiten in Deventer en Weert (als Roto Smeets), in Doetinchem (Senefelder Misset) en in Hongarije in Celldömölk (Antok). De marketing-communicatie divisie in Amstelveen opereert onder de naam MPG. Roto Smeets Group telt 1.000 medewerkers.