De activiteiten zullen grotendeels voortgezet worden door een nieuwe onderneming, GrafiServices B.V., een samenwerkingsverband tussen Schuttersmagazijn Groep (SMG Groep) en MediaCenter Rotterdam (MCR). GrafiServices B.V. zal de locatie in Utrecht voortzetten met een groot deel van de medewerkers; de vestiging in Eindhoven zal worden gesloten (De activiteiten in Eindhoven zullen per 1 juli van dit jaar worden beëindigd) Hierdoor draagt RSG bij aan de noodzakelijke consolidatie van de grafische industrie, zo staat in het persbericht te lezen. Deze aanpassing heeft tot gevolg dat 85 arbeidsplaatsen bij RSG zullen komen te vervallen.

Joost de Haas, CEO Roto Smeets Group: "De strategie van RSG concentreert zich op markten waarin we een leidende positie kunnen behalen of behouden. In de vellen-offsetmarkt hebben we die positie niet. RSG focust zich hiermee nog verder op de markten waarin meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan onze klanten dan alleen door drukwerk. RSG maakt deze noodzakelijke keuzes om voor het concern een gezonde toekomst binnen de grafimedia industrie te bewerkstelligen."

Steven Yntema, directeur MCR: "MediaCenter Rotterdam en SMG Groep zijn bezig de noodzakelijke consolidatie in de vellenmarkt tot stand te brengen. Overname van de activiteiten van Roto Smeets GrafiServices past in onze strategie om vanuit een leidende positie op de Nederlandse vellenmarkt communicatieproductie in de volle breedte aan te bieden."

De Roto Smeets Group NV is genoteerd op Euronext, Amsterdam, en is een groot grafisch mediabedrijf in West-Europa.

De activiteiten zullen grotendeels voortgezet worden door een nieuwe onderneming, GrafiServices B.V., een samenwerkingsverband tussen Schuttersmagazijn Groep (SMG Groep) en MediaCenter Rotterdam (MCR). GrafiServices B.V. zal de locatie in Utrecht voortzetten met een groot deel van de medewerkers; de vestiging in Eindhoven zal worden gesloten (De activiteiten in Eindhoven zullen per 1 juli van dit jaar worden beëindigd) Hierdoor draagt RSG bij aan de noodzakelijke consolidatie van de grafische industrie, zo staat in het persbericht te lezen. Deze aanpassing heeft tot gevolg dat 85 arbeidsplaatsen bij RSG zullen komen te vervallen.Joost de Haas, CEO Roto Smeets Group: "De strategie van RSG concentreert zich op markten waarin we een leidende positie kunnen behalen of behouden. In de vellen-offsetmarkt hebben we die positie niet. RSG focust zich hiermee nog verder op de markten waarin meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan onze klanten dan alleen door drukwerk. RSG maakt deze noodzakelijke keuzes om voor het concern een gezonde toekomst binnen de grafimedia industrie te bewerkstelligen."Steven Yntema, directeur MCR: "MediaCenter Rotterdam en SMG Groep zijn bezig de noodzakelijke consolidatie in de vellenmarkt tot stand te brengen. Overname van de activiteiten van Roto Smeets GrafiServices past in onze strategie om vanuit een leidende positie op de Nederlandse vellenmarkt communicatieproductie in de volle breedte aan te bieden."De Roto Smeets Group NV is genoteerd op Euronext, Amsterdam, en is een groot grafisch mediabedrijf in West-Europa.