De persen van Roularta Printing in Roeselare draaien op volle toeren. De omzet steeg in het eerste semester met 29,6 procent van 31,7 miljoen euro naar 41,1 miljoen.

Opmerkelijke remonte

De stijging is volgens Roularta een combinatie van 5,7 miljoen euro meer drukwerk voor derden en 3,6 miljoen groei voor intern drukwerk.

"Het eerste kende dit halfjaar een opmerkelijke remonte door enerzijds een volume-effect van de vele reclamefolders voor de Franse markt die op de heatset krantenpersen worden gedrukt en anderzijds door een prijseffect omwille van de sterke verhoging van de papierprijzen", duidt Roularta.

Papierprijs zet marge onder druk

In absolute waarde stijgt de brutomarge met 2,5 miljoen naar 21,4 miljoen euro (+13,2%). Ze daalt echter in procent van de omzet van 59,4 procent naar 51,9 procent. "Dit is hoofdzakelijk te verklaren door een stijging van de papierprijs en hulpstoffen", stelt het bedrijf.

Roularta-CEO Xavier Bouckaert verwacht voor de papierprijzen een stabilisatie "op voorwaarde dat de gasprijzen niet verder toenemen."

De persen van Roularta Printing in Roeselare draaien op volle toeren. De omzet steeg in het eerste semester met 29,6 procent van 31,7 miljoen euro naar 41,1 miljoen.De stijging is volgens Roularta een combinatie van 5,7 miljoen euro meer drukwerk voor derden en 3,6 miljoen groei voor intern drukwerk."Het eerste kende dit halfjaar een opmerkelijke remonte door enerzijds een volume-effect van de vele reclamefolders voor de Franse markt die op de heatset krantenpersen worden gedrukt en anderzijds door een prijseffect omwille van de sterke verhoging van de papierprijzen", duidt Roularta.In absolute waarde stijgt de brutomarge met 2,5 miljoen naar 21,4 miljoen euro (+13,2%). Ze daalt echter in procent van de omzet van 59,4 procent naar 51,9 procent. "Dit is hoofdzakelijk te verklaren door een stijging van de papierprijs en hulpstoffen", stelt het bedrijf.Roularta-CEO Xavier Bouckaert verwacht voor de papierprijzen een stabilisatie "op voorwaarde dat de gasprijzen niet verder toenemen."