Met deze investering vermindert Roularta zijn CO2-uitstoot met 14 procent. Het gas-en elektriciteitsverbruik van de heatset rotatiedrukkerij daalt met respectievelijk 25 procent en 5 procent. "De huidige installaties kunnen nog ruim tien jaar mee, maar we kiezen ervoor om de ovens nog dit jaar te vervangen door meer energiezuinige installaties", zegt Steven Renders, de directeur van Roularta Printing.

In de plaats van het huidige proces van droging met externe naverbranding, zijn de nieuwe droogovens voorzien van een geïntegreerde naverbrander. De energie die vrijkomt bij het verbranden van de solventen, kan onmiddellijk gerecupereerd worden voor de droging, waardoor het gasverbruik van de oven significant verminderd wordt.

"Deze investering past in ons duurzaamheidsbeleid, dat focust op vier sustainable development goals (SDG) van de Verenigde Naties, waaronder verantwoorde productie en consumptie (SDG 12) en klimaatactie (SDG 13)", klinkt het bij het mediabedrijf.

"Met deze nieuwe strategische investering in onze drukkerij zetten we een mooie stap vooruit om, conform ons duurzaamheidsbeleid, tegen 2040 de CO2-neutraliteit te bereiken", stelt Renders. "We zijn trots dat we op de goede weg zijn om dit engagement waar te maken."

Met deze investering vermindert Roularta zijn CO2-uitstoot met 14 procent. Het gas-en elektriciteitsverbruik van de heatset rotatiedrukkerij daalt met respectievelijk 25 procent en 5 procent. "De huidige installaties kunnen nog ruim tien jaar mee, maar we kiezen ervoor om de ovens nog dit jaar te vervangen door meer energiezuinige installaties", zegt Steven Renders, de directeur van Roularta Printing.In de plaats van het huidige proces van droging met externe naverbranding, zijn de nieuwe droogovens voorzien van een geïntegreerde naverbrander. De energie die vrijkomt bij het verbranden van de solventen, kan onmiddellijk gerecupereerd worden voor de droging, waardoor het gasverbruik van de oven significant verminderd wordt. "Deze investering past in ons duurzaamheidsbeleid, dat focust op vier sustainable development goals (SDG) van de Verenigde Naties, waaronder verantwoorde productie en consumptie (SDG 12) en klimaatactie (SDG 13)", klinkt het bij het mediabedrijf."Met deze nieuwe strategische investering in onze drukkerij zetten we een mooie stap vooruit om, conform ons duurzaamheidsbeleid, tegen 2040 de CO2-neutraliteit te bereiken", stelt Renders. "We zijn trots dat we op de goede weg zijn om dit engagement waar te maken."