Roularta neemt de 20 en 24 % van de aandelen over die Concentra in bezit had van respectievelijk DSDW en Roularta Printing.

Het beursgenoteerde Roularta Media Group en het mediabedrijf Concentra zijn tot een akkoord gekomen omtrent de uitgeversmaatschappij DSDW en de NV Roularta Printing.

DSDW is de uitgever van De Streekkrant en de Zondag. De Streekkrant bereikt als huis-aan-huis-blad 100 % van Nederlandstalig België met een groep van 50 lokale weekbladen, in totaal bijna drie miljoen lezers. De Zondag wordt elke zondag verspreid over heel Nederlandstalig België via een netwerk van bijna 4.000 distributiepunten - hoofdzakelijk bakkerijen - en bereikt 1,5 miljoen lezers. Het zijn de grootste kranten van het land. DSDW realiseert een bruto omzet van ongeveer 100 miljoen euro.

De Streekkrant wordt gedrukt in heatset bij Roularta Printing in Roeselare en De Zondag in coldset bij de drukkerijen van Coldset Printing Partners in Beringen-Paal en Groot-Bijgaarden.

Roularta Printing is de grootste drukkerij van het land met een omzet van ruim 100 miljoen euro. Zij beschikt over een totaal vernieuwd machinepark met o.a. de grootste heatset-rotatiepers ter wereld (128 pagina's tabloid in één run in full colour op magazinepapier). 70 % van de capaciteit wordt ingevuld door de eigen Belgische, Franse en Nederlandse kranten en magazines van de groep. 30% betreft periodieken en brochures van collega's uitgevers en klanten uit binnen- en buitenland.

Roularta concentreert zich op zijn core business en wordt door deze transactie 100 % eigenaar van Roularta Printing en van De Streekkrant en De Zondag. Beide kranten maken deel uit van Roularta Local Media, naast het gratis lifestylemagazine Steps (dat ook via 16 regio-edities in heel Vlaanderen wordt verspreid) en de snel groeiende digital business Digilocal (full service voor de lokale adverteerder op het internet met Google Adwords, Proxistore, websites, Facebook-pagina's, e-mailings, enz.).

Roularta neemt de 20 en 24 % van de aandelen over die Concentra in bezit had van respectievelijk DSDW en Roularta Printing.Het beursgenoteerde Roularta Media Group en het mediabedrijf Concentra zijn tot een akkoord gekomen omtrent de uitgeversmaatschappij DSDW en de NV Roularta Printing.DSDW is de uitgever van De Streekkrant en de Zondag. De Streekkrant bereikt als huis-aan-huis-blad 100 % van Nederlandstalig België met een groep van 50 lokale weekbladen, in totaal bijna drie miljoen lezers. De Zondag wordt elke zondag verspreid over heel Nederlandstalig België via een netwerk van bijna 4.000 distributiepunten - hoofdzakelijk bakkerijen - en bereikt 1,5 miljoen lezers. Het zijn de grootste kranten van het land. DSDW realiseert een bruto omzet van ongeveer 100 miljoen euro.De Streekkrant wordt gedrukt in heatset bij Roularta Printing in Roeselare en De Zondag in coldset bij de drukkerijen van Coldset Printing Partners in Beringen-Paal en Groot-Bijgaarden.Roularta Printing is de grootste drukkerij van het land met een omzet van ruim 100 miljoen euro. Zij beschikt over een totaal vernieuwd machinepark met o.a. de grootste heatset-rotatiepers ter wereld (128 pagina's tabloid in één run in full colour op magazinepapier). 70 % van de capaciteit wordt ingevuld door de eigen Belgische, Franse en Nederlandse kranten en magazines van de groep. 30% betreft periodieken en brochures van collega's uitgevers en klanten uit binnen- en buitenland.Roularta concentreert zich op zijn core business en wordt door deze transactie 100 % eigenaar van Roularta Printing en van De Streekkrant en De Zondag. Beide kranten maken deel uit van Roularta Local Media, naast het gratis lifestylemagazine Steps (dat ook via 16 regio-edities in heel Vlaanderen wordt verspreid) en de snel groeiende digital business Digilocal (full service voor de lokale adverteerder op het internet met Google Adwords, Proxistore, websites, Facebook-pagina's, e-mailings, enz.).