Roularta Mediatech, zoals het programma heet, wordt begin oktober gelanceerd. "Starters kunnen zich via Roulartamediatech.be inschrijven. In november en december selecteren we tien starters die vanaf januari een traject van drie tot zes maanden doorlopen", legt William De Nolf, hoofd nieuwe media bij Roularta uit. "De bedoeling is om zo tegen september klaar te zijn voor een nieuwe lichting."

Het acceleratieprogramma biedt de tien starters elk 25.000 euro aan kapitaal en 200.000 euro aan mediaruimte, housing & infrastructuur, samen met ondersteuning van interne en externe mentors in ruil voor een belang van 5 procent.

Mentoring

Die mentors zijn onder meer Roularta-ceo Xavier Bouckaert, voormalig ceo Rik De Nolf, Philippe Belpaire, hoofd van de reclameregie, Erwin Danis, hoofd premedia en William De Nolf zelf. "Extern hebben onder meer serieondernemer/docent Omar Mohout toegezegd, maar ook vanuit Duval Union Consulting wordt er een stuk begeleiding en mentorship door onder andere Dado Van Peteghem voorzien."

"We zoeken hoofdzakelijk naar starters in media en technologie, maar dat kan breed gaan. Een jonge speler in e-commerce kan bijvoorbeeld complementair zijn met wat we zelf via StoreSquare (het lokaal e-commerceplatform van Roularta, nvdr) doen", aldus De Nolf. Wil dat dan ook zeggen dat er naar overnames wordt gekeken? "Het is niet de bedoeling dat we een venture capitalist worden, maar je leert die bedrijven wel intensief kennen, dus je weet natuurlijk nooit of daar een interessante match zit."

Ben je zelf een start-up en heb je zin om je bedrijf een boost te geven? Neem dan deel aan Roularta Mediatech en schrijf je in op Roulartamediatech.be!

Pieterjan Vanleemputten, Datanews

Roularta Mediatech, zoals het programma heet, wordt begin oktober gelanceerd. "Starters kunnen zich via Roulartamediatech.be inschrijven. In november en december selecteren we tien starters die vanaf januari een traject van drie tot zes maanden doorlopen", legt William De Nolf, hoofd nieuwe media bij Roularta uit. "De bedoeling is om zo tegen september klaar te zijn voor een nieuwe lichting."Het acceleratieprogramma biedt de tien starters elk 25.000 euro aan kapitaal en 200.000 euro aan mediaruimte, housing & infrastructuur, samen met ondersteuning van interne en externe mentors in ruil voor een belang van 5 procent.MentoringDie mentors zijn onder meer Roularta-ceo Xavier Bouckaert, voormalig ceo Rik De Nolf, Philippe Belpaire, hoofd van de reclameregie, Erwin Danis, hoofd premedia en William De Nolf zelf. "Extern hebben onder meer serieondernemer/docent Omar Mohout toegezegd, maar ook vanuit Duval Union Consulting wordt er een stuk begeleiding en mentorship door onder andere Dado Van Peteghem voorzien.""We zoeken hoofdzakelijk naar starters in media en technologie, maar dat kan breed gaan. Een jonge speler in e-commerce kan bijvoorbeeld complementair zijn met wat we zelf via StoreSquare (het lokaal e-commerceplatform van Roularta, nvdr) doen", aldus De Nolf. Wil dat dan ook zeggen dat er naar overnames wordt gekeken? "Het is niet de bedoeling dat we een venture capitalist worden, maar je leert die bedrijven wel intensief kennen, dus je weet natuurlijk nooit of daar een interessante match zit."Ben je zelf een start-up en heb je zin om je bedrijf een boost te geven? Neem dan deel aan Roularta Mediatech en schrijf je in op Roulartamediatech.be!Pieterjan Vanleemputten, Datanews