De joint venture van de vellendivisies van de persenbouwers Mitsubishi en Ryobi gaat op 1 januari 2014 van start. Het nieuw geformeerde bedrijf heeft een omzet van ruim 230 miljoen euro en 450 medewerkers. Ryobi is voor 60 procent eigenaar, Mitsubishi voor 40 procent. Het hoofdkwartier bevindt zich in Hiroshima.

In januari kondigden beide Japanse fabrikanten al aan de mogelijkheden van een dergelijk verregaande samenwerking te onderzoeken. Ze lichten toe daarmee synergievoordelen te willen behalen in een krimpende grafische markt. Beide bedrijven tonen zich overigens optimistisch over de toekomst. Enerzijds door de groei in opkomende industrieën en anderzijds de vraag naar meer hoogwaardigere producten in geïndustrialiseerde landen.

bron: Printweek, Graficus

De joint venture van de vellendivisies van de persenbouwers Mitsubishi en Ryobi gaat op 1 januari 2014 van start. Het nieuw geformeerde bedrijf heeft een omzet van ruim 230 miljoen euro en 450 medewerkers. Ryobi is voor 60 procent eigenaar, Mitsubishi voor 40 procent. Het hoofdkwartier bevindt zich in Hiroshima.In januari kondigden beide Japanse fabrikanten al aan de mogelijkheden van een dergelijk verregaande samenwerking te onderzoeken. Ze lichten toe daarmee synergievoordelen te willen behalen in een krimpende grafische markt. Beide bedrijven tonen zich overigens optimistisch over de toekomst. Enerzijds door de groei in opkomende industrieën en anderzijds de vraag naar meer hoogwaardigere producten in geïndustrialiseerde landen.bron: Printweek, Graficus