De overname van S.D. Graphics door Sagamgraphic trad op 2 juli in werking.

Sagamgraphic is een onderdeel van Igepa Belux, dat een actieve politiek van overnames en diversificatie voert om het hoofd te bieden aan de structurele veranderingen die de hele sector treffen en uitdagen.

Igepa Belux en Sagamgraphic verstevigen dankzij de overeenkomst hun marktpositie in de grafische sector, zowel wat supplies als digitale machines betreft. S.D. Graphics vertegenwoordigt een bijkomende omzet van meer dan 7 miljoen euro, waarvan 2/3 in prepress- en press supplies. De 16 medewerkers van S.D. Graphics kunnen bij Sagamgraphic aan het werk.

Jean Dooms, algemeen directeur van Igepa Belux: "We blijven als financieel stabiel bedrijf actief investeren in de toekomst. Het is onze overtuiging en ervaring dat wat overnames betreft, alleen de consolidatie van twee gezonde bedrijven meerwaarde en voldoende perspectieven biedt."

Na de overname van S.D. Graphics is het wereldje van de grotere supplies-leveranciers met een gediversifieerd productenaanbod, weer wat kleiner geworden. Op onze markt blijven er nog drie grote spelers over: Igepa Belux (met Sagamgraphic) , manroland en Plantin.

Vanaf september start Igepa Belux in de Benelux ook met een packaging afdeling, die producten zal verkopen aan alle sectoren. Die producten met hun vele referenties, zullen gestockeerd worden in de magazijnen in Aalter. Igepa Belux werkt voor deze verpakking supplies samen met een buitenlandse partner, en zet zijn expertise op het vlak van voorraadbeheer en logistiek in om ook van deze diversificatie een succes te maken.

De overname van S.D. Graphics door Sagamgraphic trad op 2 juli in werking.Sagamgraphic is een onderdeel van Igepa Belux, dat een actieve politiek van overnames en diversificatie voert om het hoofd te bieden aan de structurele veranderingen die de hele sector treffen en uitdagen. Igepa Belux en Sagamgraphic verstevigen dankzij de overeenkomst hun marktpositie in de grafische sector, zowel wat supplies als digitale machines betreft. S.D. Graphics vertegenwoordigt een bijkomende omzet van meer dan 7 miljoen euro, waarvan 2/3 in prepress- en press supplies. De 16 medewerkers van S.D. Graphics kunnen bij Sagamgraphic aan het werk.Jean Dooms, algemeen directeur van Igepa Belux: "We blijven als financieel stabiel bedrijf actief investeren in de toekomst. Het is onze overtuiging en ervaring dat wat overnames betreft, alleen de consolidatie van twee gezonde bedrijven meerwaarde en voldoende perspectieven biedt."Na de overname van S.D. Graphics is het wereldje van de grotere supplies-leveranciers met een gediversifieerd productenaanbod, weer wat kleiner geworden. Op onze markt blijven er nog drie grote spelers over: Igepa Belux (met Sagamgraphic) , manroland en Plantin.Vanaf september start Igepa Belux in de Benelux ook met een packaging afdeling, die producten zal verkopen aan alle sectoren. Die producten met hun vele referenties, zullen gestockeerd worden in de magazijnen in Aalter. Igepa Belux werkt voor deze verpakking supplies samen met een buitenlandse partner, en zet zijn expertise op het vlak van voorraadbeheer en logistiek in om ook van deze diversificatie een succes te maken.