Hierdoor hoef je voortaan enkel je smartphone of tablet bij de printer te houden om verbinding te maken. Een kabel of wifi-netwerk zijn niet langer van doen.

De Xpress C410W-serie bestaat uit de C410W kleurenlaserprinter, de C460W multifunctionele kleurenlaserprinter die tevens kan kopiëren en scannen, en de multifunctionele kleurenlaserprinter C460FW die daarnaast ook nog kan faxen.

Het trio is voorzien van NFC-technologie waarmee mobiele toestellen enkel in de buurt van de printer gehouden moeten worden - het zogeheten 'tapping' - om verbinding te maken. Vervolgens zouden documenten, e-mails, webcontent en foto's op een efficiënte, veilige en vlotte manier moeten worden afgeprint.

De nieuwe toestellen zijn volgens Samsung ideaal voor mensen die voornamelijk mobiel werken en snel documenten en foto's willen afprinten van op een smartphone of een tablet. De printers uit de Xpress C410W- reeks hebben een snelheid van achttien pagina's per minuut in zwart-wit, en vier pagina's per minuut in kleur.

Mobile print app

Via de Samsung mobile print app kunnen nagenoeg alle bestandstypen geprint worden vanaf een mobiel toestel. Van PDF-files tot Microsoft Office documenten, zoals Excel-bestanden en PowerPoint presentaties.

Voorts maakt de mobile print app het mogelijk om de contactenlijst op je smartphone te synchroniseren met de printer. Een ingescand document of een fax kan daardoor onmiddellijk naar een contactpersoon worden gestuurd.

De nieuwe printers hebben bovendien de mogelijkheid om documenten te printen via Google Cloud Print. Dit is een interessante manier voor mobiele toestellen zonder NFC. Via Google Cloud Print kan je toch een bestand in de cloud printen vanaf je smartphone of tablet.

Frederik Tibau, Datanews

Hierdoor hoef je voortaan enkel je smartphone of tablet bij de printer te houden om verbinding te maken. Een kabel of wifi-netwerk zijn niet langer van doen. De Xpress C410W-serie bestaat uit de C410W kleurenlaserprinter, de C460W multifunctionele kleurenlaserprinter die tevens kan kopiëren en scannen, en de multifunctionele kleurenlaserprinter C460FW die daarnaast ook nog kan faxen. Het trio is voorzien van NFC-technologie waarmee mobiele toestellen enkel in de buurt van de printer gehouden moeten worden - het zogeheten 'tapping' - om verbinding te maken. Vervolgens zouden documenten, e-mails, webcontent en foto's op een efficiënte, veilige en vlotte manier moeten worden afgeprint. De nieuwe toestellen zijn volgens Samsung ideaal voor mensen die voornamelijk mobiel werken en snel documenten en foto's willen afprinten van op een smartphone of een tablet. De printers uit de Xpress C410W- reeks hebben een snelheid van achttien pagina's per minuut in zwart-wit, en vier pagina's per minuut in kleur. Mobile print appVia de Samsung mobile print app kunnen nagenoeg alle bestandstypen geprint worden vanaf een mobiel toestel. Van PDF-files tot Microsoft Office documenten, zoals Excel-bestanden en PowerPoint presentaties. Voorts maakt de mobile print app het mogelijk om de contactenlijst op je smartphone te synchroniseren met de printer. Een ingescand document of een fax kan daardoor onmiddellijk naar een contactpersoon worden gestuurd. De nieuwe printers hebben bovendien de mogelijkheid om documenten te printen via Google Cloud Print. Dit is een interessante manier voor mobiele toestellen zonder NFC. Via Google Cloud Print kan je toch een bestand in de cloud printen vanaf je smartphone of tablet.Frederik Tibau, Datanews