Sappi organiseerde op 27 maart een speciaal evenement waarop de omgebouwde PM 2 plechtig werd ingehuldigd. Meer dan 200 klanten, partners, functionarissen, leveranciers en leden van de media waren aanwezig.

De state-of-the-art in-line machine produceert eenzijdig gestreken speciale papieren. Voor dit project werd Europa's grootste kraan ingezet voor de installatie van een MG-cilinder (Machine Glazed, eenzijdig glad) van 135 ton met een diameter van 6,4 meter, ook wel een éénzijdig gladcilinder genoemd. Naast de plaatsing van de nieuwe MG-cilinder omvatte de ombouw van de PM 2 ook de installatie van een nieuwe stofoploop met een verdunningssysteem en een voordroogpartij in een single-tier-configuratie.

De nieuwe papiermachine biedt een zeer glad oppervlak, hogere maatvastheid en lagere penetratie van pigmenten. Dat levert een betere kwaliteit op voor de soorten die op de PM 2 worden geproduceerd, waardoor ze betere converting mogelijkheden bieden. Deze snelle en innovatieve MG-machine voor éénzijdig gestreken papier zal 135.000 ton per jaar produceren met snelheden van 1.200 meter per minuut of 72 kilometer per uur

Rosemarie Asquino, Sales & Marketing Director, Speciality Papers, Sappi Fine Paper Europe, zei dat Fusion, Parade Prima, Algro Finess en Algro Sol enkele van de eerste soorten waren die op de nieuwe machine werden geproduceerd. Sappi Alfeld blijft nieuwe producten ontwikkelen voor de marktsegmenten voor release liners, flexibele verpakkingen en etiketten.

Over Sappi Alfeld

De fabriek in Alfeld bestaat sinds 1706 en maakt sinds 1992 deel uit van Sappi. De site telt vijf papiermachines en een geïntegreerde pulpfabriek, die lokaal gekapt hout gebruikt. De fabriek is OHSAS 18001-, ISO 14001-, EMAS- en ISO 9001-gecertificeerd en produceert TCF-gebleekte (Totally Chlorine Free, volledig chloorvrij) chemische pulp voor eigen gebruik. De fabriek in Alfeld heeft ook de ISO 50001-certificering ontvangen voor naleving van regelgeving inzake energie-efficiëntie.

Sappi organiseerde op 27 maart een speciaal evenement waarop de omgebouwde PM 2 plechtig werd ingehuldigd. Meer dan 200 klanten, partners, functionarissen, leveranciers en leden van de media waren aanwezig. De state-of-the-art in-line machine produceert eenzijdig gestreken speciale papieren. Voor dit project werd Europa's grootste kraan ingezet voor de installatie van een MG-cilinder (Machine Glazed, eenzijdig glad) van 135 ton met een diameter van 6,4 meter, ook wel een éénzijdig gladcilinder genoemd. Naast de plaatsing van de nieuwe MG-cilinder omvatte de ombouw van de PM 2 ook de installatie van een nieuwe stofoploop met een verdunningssysteem en een voordroogpartij in een single-tier-configuratie.De nieuwe papiermachine biedt een zeer glad oppervlak, hogere maatvastheid en lagere penetratie van pigmenten. Dat levert een betere kwaliteit op voor de soorten die op de PM 2 worden geproduceerd, waardoor ze betere converting mogelijkheden bieden. Deze snelle en innovatieve MG-machine voor éénzijdig gestreken papier zal 135.000 ton per jaar produceren met snelheden van 1.200 meter per minuut of 72 kilometer per uurRosemarie Asquino, Sales & Marketing Director, Speciality Papers, Sappi Fine Paper Europe, zei dat Fusion, Parade Prima, Algro Finess en Algro Sol enkele van de eerste soorten waren die op de nieuwe machine werden geproduceerd. Sappi Alfeld blijft nieuwe producten ontwikkelen voor de marktsegmenten voor release liners, flexibele verpakkingen en etiketten. Over Sappi AlfeldDe fabriek in Alfeld bestaat sinds 1706 en maakt sinds 1992 deel uit van Sappi. De site telt vijf papiermachines en een geïntegreerde pulpfabriek, die lokaal gekapt hout gebruikt. De fabriek is OHSAS 18001-, ISO 14001-, EMAS- en ISO 9001-gecertificeerd en produceert TCF-gebleekte (Totally Chlorine Free, volledig chloorvrij) chemische pulp voor eigen gebruik. De fabriek in Alfeld heeft ook de ISO 50001-certificering ontvangen voor naleving van regelgeving inzake energie-efficiëntie.