Het lijstje met de beste drukkers in 2012 wordt meer dan ooit door Duitsland gedomineerd. De Duitsers halen niet minder dan negen gouden medailles: Eberl Print (jaarverslagen), Color Gruppe München (boeken en tijdschriften - planodruk), Druck- und Medienhaus (kalenders en digitale druk), Lechte (catalogi), Rhiem Druck (verpakkingen en etiketten), Druckstudio (zelfpromotie) en ColorDruckLeimen (algemeen). Hun Europese collega's moesten zich tevreden stellen met trofeeën in twee categorieën: Boeijinga (Nederland) haalde het in de categorie brochures en Rotocobrhi (Spanje) in de categorie tijdschriften - rotatiedruk.

Voor de wedstrijd die nu om de twee jaar plaats vindt, waren er niet minder dan 1.500 inschrijvingen. De twee Belgische finalisten, Pietermans en Van Maele, hadden beiden meegedaan in de categorie 'catalogi'.

Het lijstje met de beste drukkers in 2012 wordt meer dan ooit door Duitsland gedomineerd. De Duitsers halen niet minder dan negen gouden medailles: Eberl Print (jaarverslagen), Color Gruppe München (boeken en tijdschriften - planodruk), Druck- und Medienhaus (kalenders en digitale druk), Lechte (catalogi), Rhiem Druck (verpakkingen en etiketten), Druckstudio (zelfpromotie) en ColorDruckLeimen (algemeen). Hun Europese collega's moesten zich tevreden stellen met trofeeën in twee categorieën: Boeijinga (Nederland) haalde het in de categorie brochures en Rotocobrhi (Spanje) in de categorie tijdschriften - rotatiedruk. Voor de wedstrijd die nu om de twee jaar plaats vindt, waren er niet minder dan 1.500 inschrijvingen. De twee Belgische finalisten, Pietermans en Van Maele, hadden beiden meegedaan in de categorie 'catalogi'.