De nieuwe vouwdozenkartonkwaliteit wordt gepositioneerd onder het sulfaatkarton van de Sappi Algro Design familie die 10 jaar geleden werd gelanceerd, en waarmee de papierfabriek nog steeds een tweecijferige groei laat optekenen. Atelier is beschikbaar in gramgewichten van 220 g/m² tot 350 g/m², en wordt geproduceerd op de single wire papiermachine van Sappi in Maastricht.

Het nieuwe karton heeft een ISO-witheid (brightness) van 99 % aan de topzijde, 98 % aan de achterzijde, een bulk van 1.8 en een silk-oppervlak. De potentiële markt voor Sappi met 'atelier' is vijf keer groter dan voor zijn sulfaatkarton. De enige papiermachine PM6 in Maastricht heeft een papierbaanbreedte van 4.250 mm, haalt een max. snelheid van 850 m/min. en produceert max. 280.000 ton/jaar.

Op 27 maart 2014 werd in de fabriek Sappi Alfeld, in de buurt van Hannover (Duitsland), al de omgebouwde papiermachine 2 (PM2) ingehuldigd. Het stelt Sappi in staat werk te maken van zijn groeistrategie in de verpakkingssector. De papierproducent heeft immers zijn machine in Alfeld voor grafisch papier omgebouwd om er speciale papiersoorten op te vervaardigen. Want in tegenstelling tot de grafische sector, die sterk achteruitgaat, kent de verpakkingssector wel een volgehouden groei. De lancering van "atelier" op 19 maart van dit jaar, is de tweede fase in deze heroriëntering. Een derde fase zou omstreeks oktober worden aangekondigd.

De nieuwe vouwdozenkartonkwaliteit wordt gepositioneerd onder het sulfaatkarton van de Sappi Algro Design familie die 10 jaar geleden werd gelanceerd, en waarmee de papierfabriek nog steeds een tweecijferige groei laat optekenen. Atelier is beschikbaar in gramgewichten van 220 g/m² tot 350 g/m², en wordt geproduceerd op de single wire papiermachine van Sappi in Maastricht. Het nieuwe karton heeft een ISO-witheid (brightness) van 99 % aan de topzijde, 98 % aan de achterzijde, een bulk van 1.8 en een silk-oppervlak. De potentiële markt voor Sappi met 'atelier' is vijf keer groter dan voor zijn sulfaatkarton. De enige papiermachine PM6 in Maastricht heeft een papierbaanbreedte van 4.250 mm, haalt een max. snelheid van 850 m/min. en produceert max. 280.000 ton/jaar.Op 27 maart 2014 werd in de fabriek Sappi Alfeld, in de buurt van Hannover (Duitsland), al de omgebouwde papiermachine 2 (PM2) ingehuldigd. Het stelt Sappi in staat werk te maken van zijn groeistrategie in de verpakkingssector. De papierproducent heeft immers zijn machine in Alfeld voor grafisch papier omgebouwd om er speciale papiersoorten op te vervaardigen. Want in tegenstelling tot de grafische sector, die sterk achteruitgaat, kent de verpakkingssector wel een volgehouden groei. De lancering van "atelier" op 19 maart van dit jaar, is de tweede fase in deze heroriëntering. Een derde fase zou omstreeks oktober worden aangekondigd.