Als gevolg van de aanhoudende zwakke markt en de daaruit voortvloeiende overcapaciteit op de Europese markt voor gestreken papier, en het feit dat de hoge grondstoffenkosten niet kunnen worden gecompenseerd door hogere verkoopprijzen, boekt Sappi verlies in zijn Europese activiteiten.

Om die Europese activiteiten weer winstgevend te maken, heeft Sappi een analyse uitgevoerd van zijn Europese productiemiddelen, waaruit bleek dat de productie moest worden geconcentreerd binnen een kleiner aantal vestigingen. Deze grondige analyse heeft uitgewezen dat de beste optie voor Sappi zou zijn, de volledige productie van de Nijmegen fabriek over te brengen naar andere Sappi-fabrieken in Europa. Het doel hiervan is het optimaliseren van Sappi' s gehele rotatie business.

Om mogelijke alternatieven voor de toekomst van de Nijmegen fabriek te onderzoeken, is Sappi Fine Paper Europe (SFPE) begonnen met een overlegproces met zijn werknemersvertegenwoordigers en sociale partners in de Nijmegen fabriek, en met de ondernemingsraad.

Als de overdracht van de activiteiten doorgang vindt, zal de capaciteit van SFPE voor houtvrij gestreken papier met 240.000 ton afnemen.

In de fabriek werken momenteel 192 mensen.

Als gevolg van de aanhoudende zwakke markt en de daaruit voortvloeiende overcapaciteit op de Europese markt voor gestreken papier, en het feit dat de hoge grondstoffenkosten niet kunnen worden gecompenseerd door hogere verkoopprijzen, boekt Sappi verlies in zijn Europese activiteiten.Om die Europese activiteiten weer winstgevend te maken, heeft Sappi een analyse uitgevoerd van zijn Europese productiemiddelen, waaruit bleek dat de productie moest worden geconcentreerd binnen een kleiner aantal vestigingen. Deze grondige analyse heeft uitgewezen dat de beste optie voor Sappi zou zijn, de volledige productie van de Nijmegen fabriek over te brengen naar andere Sappi-fabrieken in Europa. Het doel hiervan is het optimaliseren van Sappi' s gehele rotatie business.Om mogelijke alternatieven voor de toekomst van de Nijmegen fabriek te onderzoeken, is Sappi Fine Paper Europe (SFPE) begonnen met een overlegproces met zijn werknemersvertegenwoordigers en sociale partners in de Nijmegen fabriek, en met de ondernemingsraad. Als de overdracht van de activiteiten doorgang vindt, zal de capaciteit van SFPE voor houtvrij gestreken papier met 240.000 ton afnemen.In de fabriek werken momenteel 192 mensen.