De investering met een waarde van 42 à 75 miljoen € was in oktober 2011 aangekondigd. De nieuwe installatie, waarmee de fabriek haar energiefactuur aanzienlijk zou kunnen verlichten, werd toen als essentieel voor de toekomst van de site omschreven.

De vakbonden steken hun ongerustheid niet onder stoelen of banken. Ze eisen van de directie een alternatieve investering, in andere projecten die de concurrentiepositie van de fabriek kunnen versterken. De vakbonden vrezen vooral dat deze beslissing de voorloper is van een grote herstructurering.

De fabriek van Lanaken telt ongeveer 600 medewerkers en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 475.000 ton fijn papier.

De investering met een waarde van 42 à 75 miljoen € was in oktober 2011 aangekondigd. De nieuwe installatie, waarmee de fabriek haar energiefactuur aanzienlijk zou kunnen verlichten, werd toen als essentieel voor de toekomst van de site omschreven. De vakbonden steken hun ongerustheid niet onder stoelen of banken. Ze eisen van de directie een alternatieve investering, in andere projecten die de concurrentiepositie van de fabriek kunnen versterken. De vakbonden vrezen vooral dat deze beslissing de voorloper is van een grote herstructurering. De fabriek van Lanaken telt ongeveer 600 medewerkers en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 475.000 ton fijn papier.