SCA, dat vorig jaar al de afdeling Packaging aan DS Smith verkocht had, zet zijn strategie voort om zich op woud- en hygiëneproducten te concentreren. In dat verband heeft de groep de fabriek van Laakirchen, toch een uithangbord van de groep, voor 100 miljoen euro aan de groep Heinzel verkocht. Die prijs kan verdubbelen, afhankelijk van de winst die de fabriek in de loop van de twee volgende jaren maakt. Heinzel heeft ook een meerderheidsbelang genomen in Bunzl & Biach, een onderneming die gespecialiseerd is in de handel in oud papier en die ook eigendom was van SCA.

De vestiging van Laakirchen beschikt over twee machines en heeft een productiecapaciteit van 530.000 ton SC-tijdschriftenpapier per jaar. Er werken ongeveer 500 mensen. Met die overname verdubbelt Heinzel zijn productie van pulp en papier.

SCA, dat vorig jaar al de afdeling Packaging aan DS Smith verkocht had, zet zijn strategie voort om zich op woud- en hygiëneproducten te concentreren. In dat verband heeft de groep de fabriek van Laakirchen, toch een uithangbord van de groep, voor 100 miljoen euro aan de groep Heinzel verkocht. Die prijs kan verdubbelen, afhankelijk van de winst die de fabriek in de loop van de twee volgende jaren maakt. Heinzel heeft ook een meerderheidsbelang genomen in Bunzl & Biach, een onderneming die gespecialiseerd is in de handel in oud papier en die ook eigendom was van SCA. De vestiging van Laakirchen beschikt over twee machines en heeft een productiecapaciteit van 530.000 ton SC-tijdschriftenpapier per jaar. Er werken ongeveer 500 mensen. Met die overname verdubbelt Heinzel zijn productie van pulp en papier.