De transactie die voor twee derde door leningen gefinancierd wordt, zou in het tweede kwartaal afgerond kunnen zijn. De aandeelhouders van DS Smith en de Europese overheden die over de concurrentie waken, moeten echter nog hun fiat geven. SCA gaf aan zich op zijn bosbouwactiviteiten en hygiëneproducten te willen concentreren.

SCA Packaging dat ongeveer een derde van de activiteiten van SCA vertegenwoordigt, telt 13.500 werknemers en 175 productievestigingen in Europa. Het hoofdkantoor is in België gevestigd, in Diegem. Daarnaast heeft de groep nog vier Belgische vestigingen: Gent, Buggenhout, Harelbeke en Brussel. Twee Zweedse fabrieken van kraftpapier maken geen deel uit van de overname. Met de verpakkingsactiviteiten boekte SCA vorig jaar een omzet van 2,5 miljard €.

De transactie die voor twee derde door leningen gefinancierd wordt, zou in het tweede kwartaal afgerond kunnen zijn. De aandeelhouders van DS Smith en de Europese overheden die over de concurrentie waken, moeten echter nog hun fiat geven. SCA gaf aan zich op zijn bosbouwactiviteiten en hygiëneproducten te willen concentreren.SCA Packaging dat ongeveer een derde van de activiteiten van SCA vertegenwoordigt, telt 13.500 werknemers en 175 productievestigingen in Europa. Het hoofdkantoor is in België gevestigd, in Diegem. Daarnaast heeft de groep nog vier Belgische vestigingen: Gent, Buggenhout, Harelbeke en Brussel. Twee Zweedse fabrieken van kraftpapier maken geen deel uit van de overname. Met de verpakkingsactiviteiten boekte SCA vorig jaar een omzet van 2,5 miljard €.