PM5 fabriceerde ongestreken publicatiepapier voor kranten, tijdschriften en commercieel drukwerk en had een capaciteit van 255.000 ton per jaar. De papiermachine begon te produceren in 1985. De PM5 zal nu worden ontmanteld om plaats te maken voor het bedrijf Renewcell en zijn recycling van textielvezels, activiteiten die naar verwachting in 2022 op de site van Ortviken operationeel zullen worden.

Zoals eerder aangekondigd, zullen de resterende twee LWC papiermachines in de Ortviken papierfabriek in het eerste kwartaal van 2021 worden stilgelegd, aangezien SCA stopt met de productie van publicatiepapier.

PM5 fabriceerde ongestreken publicatiepapier voor kranten, tijdschriften en commercieel drukwerk en had een capaciteit van 255.000 ton per jaar. De papiermachine begon te produceren in 1985. De PM5 zal nu worden ontmanteld om plaats te maken voor het bedrijf Renewcell en zijn recycling van textielvezels, activiteiten die naar verwachting in 2022 op de site van Ortviken operationeel zullen worden.Zoals eerder aangekondigd, zullen de resterende twee LWC papiermachines in de Ortviken papierfabriek in het eerste kwartaal van 2021 worden stilgelegd, aangezien SCA stopt met de productie van publicatiepapier.