Van oorsprong is SchultenPrint in het Nederlandse Zoetermeer een reproservice. Die afdeling is nog steeds een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Ze levert geen rechttoe-rechtaanprintwerk, maar vaak maatwerk waarbij het brede scala aan afwerkapparatuur een belangrijke bijdrage levert. "Creativiteit zit in ons bloed. Veel van onze producties liggen buiten de grafische markt", zegt de eigenaar Eric Schulten.

De grootformaatprintafdeling beschikt nu over twee 64" latex-rollenprinters en twee hybride UV-inkjetprinters. De Zünd-frees-snijtafel heeft de meest exotische tools aan boord om bij de afwerking het onderscheid te kunnen maken.

Efficiënt mediagebruik

Met de komst van de Anapurna besloot SchultenPrint ook om alle grootformaatapparatuur centraal aan te sturen via Agfa's grootformaatworkflow Asanti. Er is nu een uniforme werkwijze waarbij veel gebruik gemaakt wordt van hottickets; per product of klant worden dagelijkse handelingen zoals bleed toevoegen, snijtekens en barcodes plaatsen, color replacement, nesten, preflighten en dergelijke automatisch uitgevoerd.

"De optie True Shape Nesting zorgt voor een zeer efficiënt mediagebruik. Dat bespaart niet alleen veel geld, we hebben ook veel minder afval. De workflow verdient zich zo binnen de kortste keren terug", zegt Eric Schulten.

Van oorsprong is SchultenPrint in het Nederlandse Zoetermeer een reproservice. Die afdeling is nog steeds een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Ze levert geen rechttoe-rechtaanprintwerk, maar vaak maatwerk waarbij het brede scala aan afwerkapparatuur een belangrijke bijdrage levert. "Creativiteit zit in ons bloed. Veel van onze producties liggen buiten de grafische markt", zegt de eigenaar Eric Schulten.De grootformaatprintafdeling beschikt nu over twee 64" latex-rollenprinters en twee hybride UV-inkjetprinters. De Zünd-frees-snijtafel heeft de meest exotische tools aan boord om bij de afwerking het onderscheid te kunnen maken.Met de komst van de Anapurna besloot SchultenPrint ook om alle grootformaatapparatuur centraal aan te sturen via Agfa's grootformaatworkflow Asanti. Er is nu een uniforme werkwijze waarbij veel gebruik gemaakt wordt van hottickets; per product of klant worden dagelijkse handelingen zoals bleed toevoegen, snijtekens en barcodes plaatsen, color replacement, nesten, preflighten en dergelijke automatisch uitgevoerd."De optie True Shape Nesting zorgt voor een zeer efficiënt mediagebruik. Dat bespaart niet alleen veel geld, we hebben ook veel minder afval. De workflow verdient zich zo binnen de kortste keren terug", zegt Eric Schulten.