De veldtest kadert in de roadmap van het business segment Durst Corrugated Packaging & Display Printing. Na de installatie bij enkele klanten eerder dit jaar van het Delta WT 250 multi-pass printsysteem met de Durst Water Technology, volgt nu de testfase voor het vlaggenschip, de Delta SPC 130. Het printsysteem werd voor de eerste keer als een concept op Drupa 2016 getoond. Het is gebaseerd op de nieuwste generatie van de Durst single-pass printtechnologie die al wordt gebruikt voor het beprinten van labels en keramische tegels. De printsnelheid bedraagt 9350 m²/uur en dat is voldoende snel om digitalisatie in de verpakkingssector te introduceren, zegt de fabrikant. Nog volgens Durst kan het dankzij het inktsysteem dat is gebaseerd op de Durst Water Technology, reukloze en duurzame verpakkingsproducten produceren voor de retailsector van de voedingsproducten. Schumacher Packaging kon worden overtuigd om de machine mee op punt te stellen. Familieonderneming Schumacher stelt 3000 mensen tewerk in 28 Europese vestigingen.

Eigenaar en Managing Director Björn Schumacher zegt dat de digitalisatie in de verpakkingssector nog maar net van start is gegaan en nu nog steeds het domein is van offset en flexo. Maar hij gelooft dat dit zal veranderen. Christoph Gamper, CEO van de Durst groep, zegt dat de Delta SPC 130 een onderdeel wordt van een volledig geïntegreerde productielijn met pre- en post-productie, die in de herfst van 2017 zal gelanceerd worden.

De veldtest kadert in de roadmap van het business segment Durst Corrugated Packaging & Display Printing. Na de installatie bij enkele klanten eerder dit jaar van het Delta WT 250 multi-pass printsysteem met de Durst Water Technology, volgt nu de testfase voor het vlaggenschip, de Delta SPC 130. Het printsysteem werd voor de eerste keer als een concept op Drupa 2016 getoond. Het is gebaseerd op de nieuwste generatie van de Durst single-pass printtechnologie die al wordt gebruikt voor het beprinten van labels en keramische tegels. De printsnelheid bedraagt 9350 m²/uur en dat is voldoende snel om digitalisatie in de verpakkingssector te introduceren, zegt de fabrikant. Nog volgens Durst kan het dankzij het inktsysteem dat is gebaseerd op de Durst Water Technology, reukloze en duurzame verpakkingsproducten produceren voor de retailsector van de voedingsproducten. Schumacher Packaging kon worden overtuigd om de machine mee op punt te stellen. Familieonderneming Schumacher stelt 3000 mensen tewerk in 28 Europese vestigingen.Eigenaar en Managing Director Björn Schumacher zegt dat de digitalisatie in de verpakkingssector nog maar net van start is gegaan en nu nog steeds het domein is van offset en flexo. Maar hij gelooft dat dit zal veranderen. Christoph Gamper, CEO van de Durst groep, zegt dat de Delta SPC 130 een onderdeel wordt van een volledig geïntegreerde productielijn met pre- en post-productie, die in de herfst van 2017 zal gelanceerd worden.