Scodix deelde mee dat een 'levenscyclusanalyse' (LCA) uitgevoerd werd, waarin de milieu-impact van de digitale veredeling vergeleken werd met die van de traditionele procedés. De analyse in kwestie werd in alle onafhankelijkheid uitgevoerd door EcamRicert srl en Mérieux NutriSciences Companies.

Digitale veredeling is milieuvriendelijker

De LCA vergeleek de veredeling van één tot 100.000 B1-vellen waarbij gebruik gemaakt wordt van het verguldsel van Scodix (175 g), met de klassieke foliemethodes. De resultaten maken duidelijk dat de technologie van Scodix, per B1-vel en in vergelijking met de traditionele verguldmethode, de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen met 85 procent vermindert en het waterverbruik met 80 procent.

"Heel wat bedrijven en merken moeten nu een verklaring over de LCA kunnen voorleggen om bepaalde contracten binnen te halen. Het was dus belangrijk dat we de levenscyclus door een geloofwaardige organisatie lieten beoordelen zodat de bedrijven in alle vertrouwen in de technologie van Scodix kunnen investeren om de grote merken en drukwerkinkopers een milieuvriendelijkere veredelingstechnologie aan te bieden", zegt Mark Nixon van Scodix.

"De vergelijkende analyse van de duurzaamheid op basis van data is niet alleen voor de CPG-sector van belang, maar ook voor alle drukwerkinkopers die daar almaar meer behoefte aan hebben. Daarom wilden we verder gaan dan de beoordeling en hebben we de LCA uitgevoerd om de procedures te vergelijken. De resultaten van dat onderzoek waren overduidelijk en toonden aan dat onze innoverende printmethodes een minder grote impact op het milieu hebben dan de traditionele methodes."

Scodix deelde mee dat een 'levenscyclusanalyse' (LCA) uitgevoerd werd, waarin de milieu-impact van de digitale veredeling vergeleken werd met die van de traditionele procedés. De analyse in kwestie werd in alle onafhankelijkheid uitgevoerd door EcamRicert srl en Mérieux NutriSciences Companies.De LCA vergeleek de veredeling van één tot 100.000 B1-vellen waarbij gebruik gemaakt wordt van het verguldsel van Scodix (175 g), met de klassieke foliemethodes. De resultaten maken duidelijk dat de technologie van Scodix, per B1-vel en in vergelijking met de traditionele verguldmethode, de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen met 85 procent vermindert en het waterverbruik met 80 procent."Heel wat bedrijven en merken moeten nu een verklaring over de LCA kunnen voorleggen om bepaalde contracten binnen te halen. Het was dus belangrijk dat we de levenscyclus door een geloofwaardige organisatie lieten beoordelen zodat de bedrijven in alle vertrouwen in de technologie van Scodix kunnen investeren om de grote merken en drukwerkinkopers een milieuvriendelijkere veredelingstechnologie aan te bieden", zegt Mark Nixon van Scodix."De vergelijkende analyse van de duurzaamheid op basis van data is niet alleen voor de CPG-sector van belang, maar ook voor alle drukwerkinkopers die daar almaar meer behoefte aan hebben. Daarom wilden we verder gaan dan de beoordeling en hebben we de LCA uitgevoerd om de procedures te vergelijken. De resultaten van dat onderzoek waren overduidelijk en toonden aan dat onze innoverende printmethodes een minder grote impact op het milieu hebben dan de traditionele methodes."