De eerste installatie wereldwijd is bij de firma OFT in Neuss, op ongeveer 10 kilometer van Düsseldorf. Morgen houdt deze firma openhuis en worden de mogelijkheden van de Scodix Ultra Pro met het Scodix Foil Station aan de Europese klanten en prospecten van de fabrikant getoond.

Scodix Foil maakt gebruik van kant-en-klaar beschikbare folie om drukwerk met een reeks van kleuren zoals goud, zilver en brons, enz. te veredelen. Het foliestation is een optie voor de digitale Scodix Ultra Pro stand-alone UV-inkjetmachine, die middels het spuiten van een polymeerlaag 3D-vernis tot een dikte van 250 micron en spotvernis op drukwerk aanbrengt. Voor de toegepaste coldfoil techniek in de foliemodule, wordt de polymeerlaag niet volledig uitgehard waardoor die, zoals de lijm in conventionele coldfoil, de metaalfolie van de drager 'plukt'.

De eerste installatie wereldwijd is bij de firma OFT in Neuss, op ongeveer 10 kilometer van Düsseldorf. Morgen houdt deze firma openhuis en worden de mogelijkheden van de Scodix Ultra Pro met het Scodix Foil Station aan de Europese klanten en prospecten van de fabrikant getoond.Scodix Foil maakt gebruik van kant-en-klaar beschikbare folie om drukwerk met een reeks van kleuren zoals goud, zilver en brons, enz. te veredelen. Het foliestation is een optie voor de digitale Scodix Ultra Pro stand-alone UV-inkjetmachine, die middels het spuiten van een polymeerlaag 3D-vernis tot een dikte van 250 micron en spotvernis op drukwerk aanbrengt. Voor de toegepaste coldfoil techniek in de foliemodule, wordt de polymeerlaag niet volledig uitgehard waardoor die, zoals de lijm in conventionele coldfoil, de metaalfolie van de drager 'plukt'.