Vorige week woonden meer dan honderd klanten, commerciële agenten, partners en vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap de inhuldiging van de nieuwe hoofdzetel in Nederland bij. Verscheidene vertegenwoordigers van de groep Screen waren uit Japan overgekomen om de gebeurtenis bij te wonen, meer bepaald Eiji Kakiuchi (voorzitter van Screen Holdings), Yukiyoshi Tanaka (voorzitter van Screen Graphic Solutions) en Takanori Kakita (lid van de raad van bestuur van Screen Graphic Solutions).

De bezoekers aan de showroom en het demonstratiecentrum van 2000 m² kunnen er de digitale inkjetprintoplossingen van Screen ontdekken. De persen staan opgesteld volgens drie categorieën: Truepress JET voor de handelsdruk en de publimails, Truepress LABEL voor de etikettendruk en het nieuwe gamma Truepress PAC voor soepele verpakkingen. Het nieuwe Inkjet Innovation Center (ICC) toont ook het aanbod CtP-producten van Screen.

Innovaties voor industriële inkjet

Voorzitter Eiji Kakiuchi onderstreepte dat het vorige gebouw te klein geworden was om de "stevige en regelmatige" groei op de inkjet- en CtP-markten te kunnen volgen. "We hadden ook meer ruimte nodig voor de volgende golf inkjetinnovaties - zowel voor de bestaande markten (etiketten- en handelsdruk) als voor nieuwe markten zoals de soepele verpakkingen."

Volgens de voorzitter van Screen Europe, Osamu Yamagata, wordt het nieuwe Inkjet Innovation Center de draaischijf voor de innovaties op het vlak van digitale druk. "We werken nauw samen met onze software- en afwerkingspartners om onze klanten printoplossingen van a tot z aan te bieden en al een overzicht van de toekomst van de printindustrie te kunnen geven", zei hij.

De nieuwe showroom van Screen Europe.

Truepress PAC 830F

De Japanse producent Screen kondigt aan dat de Truepress PAC 830F vanaf nu besteld kan worden. Die nieuwe en snelle inkjetprinter werkt met inkten op basis van water en is ontworpen om soepele verpakkingen te bedrukken. Het gaat om een verbeterde versie van het inkjetmodel dat in 2020 ontwikkeld werd op basis van de behoeften van de markt en de opmerkingen van de klanten. Met de machine kunnen bedrijven efficiënt verpakkingen in kleine en middelgrote oplages produceren.

Dankzij de 'drop on demand' inkjettechnologie kan de Truepress PAC 830F dragers met een breedte tot 830 mm verwerken. En dat met een topsnelheid van 75 meter per minuut en met een resolutie van 1200 x 1200 dpi. Met het oog daarop wordt een voorbereidende laag aangebracht die de hechting van de inkt verbetert. De CYMK-inkten op basis van water voldoen op hun beurt aan de voorschriften op het vlak van de voedselveiligheid.

Partnership met Chiyoda Gravure

Screen heeft ook een nieuw partnership met Chiyoda Gravure Corporation gesloten, een producent die decoratiepapier vervaardigt. De bedoeling is om de nieuwe printtechnologie voor soepele verpakkingen te verfijnen.

Omdat de vraag verandert - er is meer behoefte aan gediversifieerde verpakkingen in kleine oplagen - dienen er zich voor de traditionele druktechnologieën die voor grote oplages bestemd zijn, zoals de diepdruk bij Chiyoda, uiteenlopende uitdagingen aan, zoals een lage productiviteit en de verspilling van producten. Om een oplossing daarvoor te zoeken, werken Chiyoda en Screen samen en hebben ze onlangs een Truepress PAC P30F op de site van Chiyoda geïnstalleerd. Bedoeling is om het gebruik van de digitale druk bij soepele verpakkingen te bevorderen, om de waaier toepassingen uit te breiden, om de digitale werkstroom te optimaliseren en om de problemen die met kleine en middelgrote oplagen gepaard gaan, uit de wereld te helpen.

Vorige week woonden meer dan honderd klanten, commerciële agenten, partners en vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap de inhuldiging van de nieuwe hoofdzetel in Nederland bij. Verscheidene vertegenwoordigers van de groep Screen waren uit Japan overgekomen om de gebeurtenis bij te wonen, meer bepaald Eiji Kakiuchi (voorzitter van Screen Holdings), Yukiyoshi Tanaka (voorzitter van Screen Graphic Solutions) en Takanori Kakita (lid van de raad van bestuur van Screen Graphic Solutions).De bezoekers aan de showroom en het demonstratiecentrum van 2000 m² kunnen er de digitale inkjetprintoplossingen van Screen ontdekken. De persen staan opgesteld volgens drie categorieën: Truepress JET voor de handelsdruk en de publimails, Truepress LABEL voor de etikettendruk en het nieuwe gamma Truepress PAC voor soepele verpakkingen. Het nieuwe Inkjet Innovation Center (ICC) toont ook het aanbod CtP-producten van Screen.Voorzitter Eiji Kakiuchi onderstreepte dat het vorige gebouw te klein geworden was om de "stevige en regelmatige" groei op de inkjet- en CtP-markten te kunnen volgen. "We hadden ook meer ruimte nodig voor de volgende golf inkjetinnovaties - zowel voor de bestaande markten (etiketten- en handelsdruk) als voor nieuwe markten zoals de soepele verpakkingen."Volgens de voorzitter van Screen Europe, Osamu Yamagata, wordt het nieuwe Inkjet Innovation Center de draaischijf voor de innovaties op het vlak van digitale druk. "We werken nauw samen met onze software- en afwerkingspartners om onze klanten printoplossingen van a tot z aan te bieden en al een overzicht van de toekomst van de printindustrie te kunnen geven", zei hij.Screen heeft ook een nieuw partnership met Chiyoda Gravure Corporation gesloten, een producent die decoratiepapier vervaardigt. De bedoeling is om de nieuwe printtechnologie voor soepele verpakkingen te verfijnen.Omdat de vraag verandert - er is meer behoefte aan gediversifieerde verpakkingen in kleine oplagen - dienen er zich voor de traditionele druktechnologieën die voor grote oplages bestemd zijn, zoals de diepdruk bij Chiyoda, uiteenlopende uitdagingen aan, zoals een lage productiviteit en de verspilling van producten. Om een oplossing daarvoor te zoeken, werken Chiyoda en Screen samen en hebben ze onlangs een Truepress PAC P30F op de site van Chiyoda geïnstalleerd. Bedoeling is om het gebruik van de digitale druk bij soepele verpakkingen te bevorderen, om de waaier toepassingen uit te breiden, om de digitale werkstroom te optimaliseren en om de problemen die met kleine en middelgrote oplagen gepaard gaan, uit de wereld te helpen.