Screen ontwikkelt, fabriceert en distribueert de PlateRite-serie. 28 jaar nadat de eerste versie daarvan uitgebracht werd, heeft de fabrikant 20.000 CtP-eenheden verkocht. Dat cijfer omvat ook de modellen van de OEM-partners.

De PlateRite 1080 die in 1995 op de markt kwam, was het eerste CtP-systeem van Screen. In tegenstelling tot het gangbare proces van die periode waarbij de gegevens eerst op film en vervolgens op plaat gezet werden, kon het systeem de gegevens direct op de platen aanbrengen. De nieuwe aanpak zonder film betekende een grote rationalisering van de drukvoorbereiding en verminderde de impact op het milieu. Tegelijk werd ook de digitalisering van het volledige drukproces in de hand gewerkt.

In de loop van de jaren heeft Screen uiteenlopende gamma's ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van de klanten tegemoet te komen en heeft het bedrijf daarvoor vaak baanbrekende technologieën ingezet. Daardoor heeft Screen zijn aanbod met energiezuinige modellen kunnen uitbreiden die dezelfde kwaliteit en productiviteit blijven bieden.

De PlateRite HD 8900N, het CtP-systeem voor 8 pagina's, de blikvanger van Screen.

Nieuw, sneller en duurzamer CtP-gamma

Screen zegt dat het in de toekomst CtP-systemen zal blijven vervaardigen. Daarbij gaat de aandacht naar de automatisering van de productielijnen en de ontwikkeling van oplossingen die aan specifieke problemen van klanten tegemoet komen. Het bedrijf wil ook zijn inspanningen op het vlak van duurzaamheid versnellen. Screen brengt binnenkort overigens de nieuwe CtP-serie PlateRite HD 8900N II uit (8-paginamodellen). Dat nieuwe gamma vervangt de serie PlateRite HD 8900N die in 2016 op de markt kwam, en omvat de modellen E, S en Z, die elk op heel specifieke behoeften gericht zijn.

Het model Z, het topmodel, is voorzien van een belichtingskop met 1024 kanalen en kan 70 platen per uur vervaardigen. De modellen E en S, die met 512 kanalen uitgerust zijn, verwerken respectievelijk 36 en 48 platen per uur. De belichtingskop van elk model maakt gebruik van de optische GLVTM-technologie om de verlichting gelijkmatig te spreiden wat een hogere kwaliteit garandeert. De automatische afstelling van de kop maakt het ook mogelijk om de rasters Spekta 2 en Randot X FM van Screen uit te voeren.

De verschillende modellen kunnen een ruime waaier van plaatformaten aan, van 304 x 305 mm tot 1165 x 950 mm. De eenheden kunnen ook gecombineerd worden met de automatische laadeenheden MA-L 8900 en SA-L 8900.

Screen kan ook zijn beweringen op het vlak van duurzaamheid hard maken. Zo verbruikt het model Z per plaat maar 43 procent van de energie die voordien nodig was. Bovendien is dat model uitgerust met een nieuwe zuinige modus die het stroomverbruik met 90 procent vermindert wanneer het systeem niet in gebruik is.

Het nieuwe CtP-gamma PlateRite HD 8900 N II (8 pagina's) vervangt de serie PlateRite HD 8900 N.
Screen ontwikkelt, fabriceert en distribueert de PlateRite-serie. 28 jaar nadat de eerste versie daarvan uitgebracht werd, heeft de fabrikant 20.000 CtP-eenheden verkocht. Dat cijfer omvat ook de modellen van de OEM-partners.De PlateRite 1080 die in 1995 op de markt kwam, was het eerste CtP-systeem van Screen. In tegenstelling tot het gangbare proces van die periode waarbij de gegevens eerst op film en vervolgens op plaat gezet werden, kon het systeem de gegevens direct op de platen aanbrengen. De nieuwe aanpak zonder film betekende een grote rationalisering van de drukvoorbereiding en verminderde de impact op het milieu. Tegelijk werd ook de digitalisering van het volledige drukproces in de hand gewerkt.In de loop van de jaren heeft Screen uiteenlopende gamma's ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van de klanten tegemoet te komen en heeft het bedrijf daarvoor vaak baanbrekende technologieën ingezet. Daardoor heeft Screen zijn aanbod met energiezuinige modellen kunnen uitbreiden die dezelfde kwaliteit en productiviteit blijven bieden.Screen zegt dat het in de toekomst CtP-systemen zal blijven vervaardigen. Daarbij gaat de aandacht naar de automatisering van de productielijnen en de ontwikkeling van oplossingen die aan specifieke problemen van klanten tegemoet komen. Het bedrijf wil ook zijn inspanningen op het vlak van duurzaamheid versnellen. Screen brengt binnenkort overigens de nieuwe CtP-serie PlateRite HD 8900N II uit (8-paginamodellen). Dat nieuwe gamma vervangt de serie PlateRite HD 8900N die in 2016 op de markt kwam, en omvat de modellen E, S en Z, die elk op heel specifieke behoeften gericht zijn.Het model Z, het topmodel, is voorzien van een belichtingskop met 1024 kanalen en kan 70 platen per uur vervaardigen. De modellen E en S, die met 512 kanalen uitgerust zijn, verwerken respectievelijk 36 en 48 platen per uur. De belichtingskop van elk model maakt gebruik van de optische GLVTM-technologie om de verlichting gelijkmatig te spreiden wat een hogere kwaliteit garandeert. De automatische afstelling van de kop maakt het ook mogelijk om de rasters Spekta 2 en Randot X FM van Screen uit te voeren.De verschillende modellen kunnen een ruime waaier van plaatformaten aan, van 304 x 305 mm tot 1165 x 950 mm. De eenheden kunnen ook gecombineerd worden met de automatische laadeenheden MA-L 8900 en SA-L 8900.Screen kan ook zijn beweringen op het vlak van duurzaamheid hard maken. Zo verbruikt het model Z per plaat maar 43 procent van de energie die voordien nodig was. Bovendien is dat model uitgerust met een nieuwe zuinige modus die het stroomverbruik met 90 procent vermindert wanneer het systeem niet in gebruik is.