De producenten van flexibele verpakkingen staan volgens SCREEN onder toenemende druk om hun milieu-impact te verminderen door duurzame verpakkingen te creëren. Een snel groeiende trend is de vermindering van plastic materiaal dat in verpakkingen wordt gebruikt. Marktonderzoek toont aan dat consumenten een voorkeur hebben voor op papier gebaseerde verpakkingen. Papier wordt beschouwd als milieuvriendelijker en gemakkelijker te recycleren. Merkeigenaren vragen daarentegen kortere doorlooptijden en meer productdiversificatie (meer SKU's). "Verpakkingsconverters zijn niet in staat om hun analoge drukapparatuur (flexo, diepdruk of offset) aan te passen aan de toenemende variabiliteit in verpakkingsontwerpen en bestelfrequentie", stelt SCREEN.

Kleinere milieu-impact

Als antwoord op deze markttrends werkt de Japanse groep aan de Truepress PAC520P, het is een snelle, op water gebaseerde digitale inkjetpers voor op papier gebaseerde verpakkingssubstraten. Volgens SCREEN heeft de nieuwe pers een veel kleinere milieu-impact dan conventionele drukprocessen. "Dit komt door een drastische vermindering van energie- en materiaalverspilling", aldus de fabrikant. De Truepress PAC520P maakt gebruik van nieuw ontwikkelde gepatenteerde pigmentinkten op waterbasis die voldoen aan de geldende voedselveiligheidsvoorschriften. Een prototype van de pers zal te zien op de vakbeurs FachPack in Nürnberg.

Daarnaast toont SCREEN ook de Truepress PAC830F industriële watergebaseerde inkjet digitale pers voor flexibele plastic verpakkingen (PET, BOPP) op FachPack. "Deze pers bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase en de eerste eenheden zullen naar verwachting volgend jaar op de markt komen", stelt SCREEN.

De producenten van flexibele verpakkingen staan volgens SCREEN onder toenemende druk om hun milieu-impact te verminderen door duurzame verpakkingen te creëren. Een snel groeiende trend is de vermindering van plastic materiaal dat in verpakkingen wordt gebruikt. Marktonderzoek toont aan dat consumenten een voorkeur hebben voor op papier gebaseerde verpakkingen. Papier wordt beschouwd als milieuvriendelijker en gemakkelijker te recycleren. Merkeigenaren vragen daarentegen kortere doorlooptijden en meer productdiversificatie (meer SKU's). "Verpakkingsconverters zijn niet in staat om hun analoge drukapparatuur (flexo, diepdruk of offset) aan te passen aan de toenemende variabiliteit in verpakkingsontwerpen en bestelfrequentie", stelt SCREEN.Als antwoord op deze markttrends werkt de Japanse groep aan de Truepress PAC520P, het is een snelle, op water gebaseerde digitale inkjetpers voor op papier gebaseerde verpakkingssubstraten. Volgens SCREEN heeft de nieuwe pers een veel kleinere milieu-impact dan conventionele drukprocessen. "Dit komt door een drastische vermindering van energie- en materiaalverspilling", aldus de fabrikant. De Truepress PAC520P maakt gebruik van nieuw ontwikkelde gepatenteerde pigmentinkten op waterbasis die voldoen aan de geldende voedselveiligheidsvoorschriften. Een prototype van de pers zal te zien op de vakbeurs FachPack in Nürnberg.Daarnaast toont SCREEN ook de Truepress PAC830F industriële watergebaseerde inkjet digitale pers voor flexibele plastic verpakkingen (PET, BOPP) op FachPack. "Deze pers bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase en de eerste eenheden zullen naar verwachting volgend jaar op de markt komen", stelt SCREEN.