Dit sectoraal partnerschap heeft als doel om de instroom van jongeren in duaal leren te verhogenen een kwantitatief en kwalitatief aanbod van leerwerkplekkenvoor deze jongeren te voorzien.

Dit partnerschap is het eerste in zijn soort, afgesloten voor de grafische/printmedia sector samen met de Papier- en karton bewerkende sector. Het kwam mee tot stand door de gedrevenheid van Jutta Vandenbussche en werd ondersteund door Mieke Vandekerckhove, beide van Syntra Vlaanderen.

Voor de grafische sector, PC130, zijn dit Kelly Ciancimino (Febelgra), Sandra Claes (DaddyKate), Guy Vertommen (BBTK-ABVV) en Jef Boonen (ACV Bouw, Industrie en Energie). Voor de Papier- en karton bewerkende sector, PC136, zijn dit Sofie Appelmans (DS Smith), Kirsten Renders (Smurfit Kappa), Dries Vreven (ABVV) en Frank Borloo (ACV Bouw, Industrie en Energie).

Behalve de sociale partners van de grafische- en papier- en karton bewerkende sector, zijn ook Syntra Vlaanderen, Syntrum, GO!, Katholiek onderwijs Vlaanderen, Departement Onderwijs en Vorming, Departement Werk en Sociale Economie nauw betrokken in dit partnerschap.

Naast het adviseren van de ontwikkeling van nieuwe duale opleidingstrajecten, zet het sectoraal partnerschap verder in op deze reeds bestaande duale opleidingen:

· Drukafwerker

· Hulpdrukker

· Drukker offset en drukker flexo

· Operator digitaal drukken in de printmedia/papier- en kartonverwerking

· Offsetrotatie- en flexodrukker

· Verpakker

· Drukvoorbereider

· Grafisch vormgever

Meer weten: info@grafoc.be

Dit sectoraal partnerschap heeft als doel om de instroom van jongeren in duaal leren te verhogenen een kwantitatief en kwalitatief aanbod van leerwerkplekkenvoor deze jongeren te voorzien.Dit partnerschap is het eerste in zijn soort, afgesloten voor de grafische/printmedia sector samen met de Papier- en karton bewerkende sector. Het kwam mee tot stand door de gedrevenheid van Jutta Vandenbussche en werd ondersteund door Mieke Vandekerckhove, beide van Syntra Vlaanderen.Voor de grafische sector, PC130, zijn dit Kelly Ciancimino (Febelgra), Sandra Claes (DaddyKate), Guy Vertommen (BBTK-ABVV) en Jef Boonen (ACV Bouw, Industrie en Energie). Voor de Papier- en karton bewerkende sector, PC136, zijn dit Sofie Appelmans (DS Smith), Kirsten Renders (Smurfit Kappa), Dries Vreven (ABVV) en Frank Borloo (ACV Bouw, Industrie en Energie).Behalve de sociale partners van de grafische- en papier- en karton bewerkende sector, zijn ook Syntra Vlaanderen, Syntrum, GO!, Katholiek onderwijs Vlaanderen, Departement Onderwijs en Vorming, Departement Werk en Sociale Economie nauw betrokken in dit partnerschap.Naast het adviseren van de ontwikkeling van nieuwe duale opleidingstrajecten, zet het sectoraal partnerschap verder in op deze reeds bestaande duale opleidingen:· Drukafwerker· Hulpdrukker· Drukker offset en drukker flexo· Operator digitaal drukken in de printmedia/papier- en kartonverwerking· Offsetrotatie- en flexodrukker· Verpakker· Drukvoorbereider· Grafisch vormgeverMeer weten: info@grafoc.be