Holdingmaatschappij Sequana Capital SA vraagt bescherming aan bij de Franse Rechtbank van koophandel om de mogelijkheid te hebben handelingen uit te voeren om aan haar verplichtingen te voldoen en om een strategisch plan tot uitvoer te kunnen brengen. Volgens Sequana heeft de procedure alleen invloed op de holding en niet op de distributiepoot Antalis en papierfabrikant Arjowiggins.

Aan het besluit om een dossier ter bescherming tegen schuldeisers in te dienen, ligt een uitspraak van het High Court of Justice in Londen. Die heeft opdracht aan Sequana gegeven tot het betalen van $ 138.4 m aan British-American Tobacco (BAT) naar aanleiding van een acht jaar oude betwisting omtrent dividendbetalingen door haar voormalige dochteronderneming Windward Prospects.

Het strategisch plan omvat de verkoop van de divisie Arjowiggins Security, waaronder een fabriek in het Nederlandse Apeldoorn. Daarvoor zijn gesprekken aangeknoopt met de fabrikant van bankbiljettenpapier Oberthur. Sequana meldt dat de transactie 30 miljoen euro moet gaan opleveren. Van distributiepoot Antalis International zullen de aandelen op de beurs van Parijs worden geïntroduceerd.

Holdingmaatschappij Sequana Capital SA vraagt bescherming aan bij de Franse Rechtbank van koophandel om de mogelijkheid te hebben handelingen uit te voeren om aan haar verplichtingen te voldoen en om een strategisch plan tot uitvoer te kunnen brengen. Volgens Sequana heeft de procedure alleen invloed op de holding en niet op de distributiepoot Antalis en papierfabrikant Arjowiggins.Aan het besluit om een dossier ter bescherming tegen schuldeisers in te dienen, ligt een uitspraak van het High Court of Justice in Londen. Die heeft opdracht aan Sequana gegeven tot het betalen van $ 138.4 m aan British-American Tobacco (BAT) naar aanleiding van een acht jaar oude betwisting omtrent dividendbetalingen door haar voormalige dochteronderneming Windward Prospects. Het strategisch plan omvat de verkoop van de divisie Arjowiggins Security, waaronder een fabriek in het Nederlandse Apeldoorn. Daarvoor zijn gesprekken aangeknoopt met de fabrikant van bankbiljettenpapier Oberthur. Sequana meldt dat de transactie 30 miljoen euro moet gaan opleveren. Van distributiepoot Antalis International zullen de aandelen op de beurs van Parijs worden geïntroduceerd.