Op 3 december 2015 maakte Pantone bekend dat een kleurencombinatie, namelijk 'Serenity' (15-3919) en 'Rose Quartz' (13-1520), tot Pantone-kleur van het jaar gekozen is. Volgens Pantone gaat het om een harmonieuze combinatie die rust en innerlijke vrede in de hand werkt. "Het samengaan van Serenity en Rose Quartz versterkt elke kleur afzonderlijk en geeft blijk van een inherent evenwicht tussen een iets warmere en open roze tint en een frisser en rustiger blauw. Die kleurencombinatie weerspiegelt samenhang en welzijn, alsook een opmonterend gevoel van orde en vrede," legt Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute, uit.

Zestien jaar al kiest het Pantone Color Institute de kleur van het jaar. Een initiatief dat niet zonder invloed blijft op de productontwikkeling en aankoopbeslissingen in heel wat sectoren, zoals mode, industrieel design, interieurdesign, grafisch design en productverpakking.

Op 3 december 2015 maakte Pantone bekend dat een kleurencombinatie, namelijk 'Serenity' (15-3919) en 'Rose Quartz' (13-1520), tot Pantone-kleur van het jaar gekozen is. Volgens Pantone gaat het om een harmonieuze combinatie die rust en innerlijke vrede in de hand werkt. "Het samengaan van Serenity en Rose Quartz versterkt elke kleur afzonderlijk en geeft blijk van een inherent evenwicht tussen een iets warmere en open roze tint en een frisser en rustiger blauw. Die kleurencombinatie weerspiegelt samenhang en welzijn, alsook een opmonterend gevoel van orde en vrede," legt Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute, uit.Zestien jaar al kiest het Pantone Color Institute de kleur van het jaar. Een initiatief dat niet zonder invloed blijft op de productontwikkeling en aankoopbeslissingen in heel wat sectoren, zoals mode, industrieel design, interieurdesign, grafisch design en productverpakking.