De koop moeten binnen de twee tot drie maanden zijn afgerond. SEC kwam in 2010 volledig in het bezit van Goss. De eerste samenwerking dateert van 1993. Toen maakten Goss en SEC-dochteronderneming SPPM in Shanghai deel uit van de joint-venture Shanghai Graphic Systems. Die firma bouwde enkelbrede krantenpersen.

Goss International stelde vorig jaar 2000 mensen tewerk. In 2008 waren er dat nog ongeveer 4000. In 2013 sloot Goss zijn enige overblijvende Europese drukpersenfabriek in het Noord-Franse Montataire. Sindsdien worden alleen nog in China en de VS persen gebouwd. Dochteronderneming Goss Contiweb bouwt in Nederland drogers voor heatset rotatiepersen en rollenwisselaars.

American Industrial Power (AIP) is een sinds 1989 actieve private-equity onderneming met interesse voor Amerikaanse bedrijven. De firma is vertrouwd met de grafische industrie. Het bedrijf heeft sinds oktober 2012 een belang in Presstek en daarvoor had het participaties in smalbaanpersenfabrikant Mark Andy en rubberdoekenfabrikant Day International.

De koop moeten binnen de twee tot drie maanden zijn afgerond. SEC kwam in 2010 volledig in het bezit van Goss. De eerste samenwerking dateert van 1993. Toen maakten Goss en SEC-dochteronderneming SPPM in Shanghai deel uit van de joint-venture Shanghai Graphic Systems. Die firma bouwde enkelbrede krantenpersen.Goss International stelde vorig jaar 2000 mensen tewerk. In 2008 waren er dat nog ongeveer 4000. In 2013 sloot Goss zijn enige overblijvende Europese drukpersenfabriek in het Noord-Franse Montataire. Sindsdien worden alleen nog in China en de VS persen gebouwd. Dochteronderneming Goss Contiweb bouwt in Nederland drogers voor heatset rotatiepersen en rollenwisselaars.American Industrial Power (AIP) is een sinds 1989 actieve private-equity onderneming met interesse voor Amerikaanse bedrijven. De firma is vertrouwd met de grafische industrie. Het bedrijf heeft sinds oktober 2012 een belang in Presstek en daarvoor had het participaties in smalbaanpersenfabrikant Mark Andy en rubberdoekenfabrikant Day International.