Siegwerk, de producent van UV-drukinkten en -vernissen voor verpakkingen en etiketten, kondigt een nieuwe serie van UV-offsetinkten aan. Het gaat om de Sicura Litho Pack voor verpakkingstoepassingen (behalve voor voedingsproducten) in papier, karton en synthetische materialen.

Nieuwe inktsamenstelling

De groeiende aandacht van merkeigenaars voor de veiligheid leidt ertoe dat bepaalde substanties en grondstoffen uit de inkten die op producten en verpakkingen aangebracht worden, geweerd worden. Daarom heeft Siegwerk de samenstelling van zijn inkten en bijhorende vernissen aangepast aan de recentste richtlijnen van de EuPIA (European Printing Ink Association). Volgens Siegwerk bevat het nieuwe gamma Sicura Litho Pack geen trimethylolpropaantriacrylaat (TMPTA), geen benzofenonen en geen zogenaamde CMR-substanties (stoffen die kankerverwekkend of mutageen zijn of die de vruchtbaarheid kunnen aantasten). De nieuwe UV-serie heeft een zwakke geur en kan op een ruime waaier dragers aangebracht worden, waaronder ook complexe dragers voor de luxesector zoals gemetalliseerd papier, aluminium, polyesters, PVC, enzovoort.

Ontinkten

Volgens Siegwerk kan de nieuwe generatie UV-offsetinkten even gemakkelijk verwijderd worden als de inkten van het type Sicura Litho Pack Eco - een reeks duurzame UV-offsetinkten die uit meer dan 40 procent hernieuwbare bestanddelen en bestanddelen van plantaardige oorsprong bestaan en die voor toepassingen op papier en karton bestemd zijn (niet voor voedingsmiddelen). "Sicura Litho Pack kan uitstekend volgens de methode 'Ingede 11' ontinkt worden zodat de met UV-inkt bedrukte verpakkingen gemakkelijker te recycleren zijn", verklaart Jérôme Fumex, EMEA Product manager and Technical Customer Service manager.

Einde van de oude generatie

Siegwerk deelt mee dat de bestaande reeks UV-offsetinkten, Sicura Plast SP uiterlijk tegen het einde van 2023 vervangen wordt door het nieuwe gamma. "We hebben erover gewaakt om precies dezelfde kleureigenschappen te behouden, op basis van de mengsels, om te vermijden dat onze klanten hun bestaande formules moeten herwerken. Dat geldt voor alle configuraties en voor alle vereiste procesijkingen", zegt Fumex.

Siegwerk, de producent van UV-drukinkten en -vernissen voor verpakkingen en etiketten, kondigt een nieuwe serie van UV-offsetinkten aan. Het gaat om de Sicura Litho Pack voor verpakkingstoepassingen (behalve voor voedingsproducten) in papier, karton en synthetische materialen.De groeiende aandacht van merkeigenaars voor de veiligheid leidt ertoe dat bepaalde substanties en grondstoffen uit de inkten die op producten en verpakkingen aangebracht worden, geweerd worden. Daarom heeft Siegwerk de samenstelling van zijn inkten en bijhorende vernissen aangepast aan de recentste richtlijnen van de EuPIA (European Printing Ink Association). Volgens Siegwerk bevat het nieuwe gamma Sicura Litho Pack geen trimethylolpropaantriacrylaat (TMPTA), geen benzofenonen en geen zogenaamde CMR-substanties (stoffen die kankerverwekkend of mutageen zijn of die de vruchtbaarheid kunnen aantasten). De nieuwe UV-serie heeft een zwakke geur en kan op een ruime waaier dragers aangebracht worden, waaronder ook complexe dragers voor de luxesector zoals gemetalliseerd papier, aluminium, polyesters, PVC, enzovoort. Volgens Siegwerk kan de nieuwe generatie UV-offsetinkten even gemakkelijk verwijderd worden als de inkten van het type Sicura Litho Pack Eco - een reeks duurzame UV-offsetinkten die uit meer dan 40 procent hernieuwbare bestanddelen en bestanddelen van plantaardige oorsprong bestaan en die voor toepassingen op papier en karton bestemd zijn (niet voor voedingsmiddelen). "Sicura Litho Pack kan uitstekend volgens de methode 'Ingede 11' ontinkt worden zodat de met UV-inkt bedrukte verpakkingen gemakkelijker te recycleren zijn", verklaart Jérôme Fumex, EMEA Product manager and Technical Customer Service manager. Siegwerk deelt mee dat de bestaande reeks UV-offsetinkten, Sicura Plast SP uiterlijk tegen het einde van 2023 vervangen wordt door het nieuwe gamma. "We hebben erover gewaakt om precies dezelfde kleureigenschappen te behouden, op basis van de mengsels, om te vermijden dat onze klanten hun bestaande formules moeten herwerken. Dat geldt voor alle configuraties en voor alle vereiste procesijkingen", zegt Fumex.