Er komen ook fabrieken in de VS, Indië en Indonesië. Voor het 3D-printen wordt gebruik gemaakt van 100% recycleerbaar polycarbonaat waarmee armaturen en fittingen op maat en volgens de designwensen van de klanten kunnen worden vervaardigd. Marks & Spencer gaat bijvoorbeeld tegen eind 2020 duizenden 3D-geprinte armaturen in zijn winkels installeren en volgt daarmee het voorbeeld van andere klanten zoals Albert Heijn, SAS, Total en Praxis.

Online platform voor consumenten

Signify kondigde ook een online platform (https://www.mycreation.lighting.philips.com) voor consumenten aan waarop die hun 3D-hanglampen en -tafellampen kunnen ontwerpen. Dit proces verloopt in 5 eenvoudige stappen. Consumenten kiezen online een basisdesign, het formaat, de kleur, de textuur, het patroon en het type van de LED-lamp. Signify print en levert vervolgens het product binnen de twee weken. De hang- en tafellampen worden niet beprint. Wel kunnen logo's, namen of grafische elementen door te variëren met de grondstof tijdens het printen, als textuurelementen weergegeven worden. Signify verwacht dat in de loop van volgend jaar al zijn 3D-geprinte producten zullen vervaardigd zijn uit gerecycleerd materiaal.

Signify is een Nederlandse fabrikant van lichtbronnen en verlichtingssystemen en de nieuwe naam voor Philips Lighting. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Eindhoven en heeft 28.000 werknemers in 70 landen in dienst.

Er komen ook fabrieken in de VS, Indië en Indonesië. Voor het 3D-printen wordt gebruik gemaakt van 100% recycleerbaar polycarbonaat waarmee armaturen en fittingen op maat en volgens de designwensen van de klanten kunnen worden vervaardigd. Marks & Spencer gaat bijvoorbeeld tegen eind 2020 duizenden 3D-geprinte armaturen in zijn winkels installeren en volgt daarmee het voorbeeld van andere klanten zoals Albert Heijn, SAS, Total en Praxis.Online platform voor consumentenSignify kondigde ook een online platform (https://www.mycreation.lighting.philips.com) voor consumenten aan waarop die hun 3D-hanglampen en -tafellampen kunnen ontwerpen. Dit proces verloopt in 5 eenvoudige stappen. Consumenten kiezen online een basisdesign, het formaat, de kleur, de textuur, het patroon en het type van de LED-lamp. Signify print en levert vervolgens het product binnen de twee weken. De hang- en tafellampen worden niet beprint. Wel kunnen logo's, namen of grafische elementen door te variëren met de grondstof tijdens het printen, als textuurelementen weergegeven worden. Signify verwacht dat in de loop van volgend jaar al zijn 3D-geprinte producten zullen vervaardigd zijn uit gerecycleerd materiaal.Signify is een Nederlandse fabrikant van lichtbronnen en verlichtingssystemen en de nieuwe naam voor Philips Lighting. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Eindhoven en heeft 28.000 werknemers in 70 landen in dienst.