De nieuwe HD-pers werd onlangs geïnstalleerd en vervangt een standaard Truepress Jet520 die drie jaar geleden werd geplaatst.

Silhouet dat wordt geleid door Peter Debaere, is gespecialiseerd in het printen van kleine oplagen juridische, financiële, wetenschappelijke en tekstboeken. "Mijn eerste Truepress Jet520 was ideaal voor de productie van éénkleuren boeken en boeken met weinig kleur," zegt Peter Debaere. "Maar de voorbije jaren is er een stijgende vraag naar hoogkwalitatieve boeken in kleur en in kleine oplagen."

Met de inkjetpers wordt niet gewerkt volgens het click-prijsmodel, waardoor de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de click-prijs wanneer weinig kleur op pagina's wordt gedrukt. De Screen Truepress Jet520HD heeft drie printsnelheden. De topsnelheid bedraagt 120 m/min of 1600 A4 pagina's per minuut. Aan de snelheid van 50 m/min. kan geprint worden aan 1200 x 1200 dpi. De pers wordt aangestuurd door de Equios prepress- en RIP-technologie van Screen. Op de machine kan papier van 40 g/m² tot 250 g/m² worden beprint. Silhouet's nieuwe Truepress heeft twee engines voor recto/verso druk en wordt aangevuld met een Hunkeler-snijlijn om de boekblokken te prepareren die vervolgens garenloos worden gebonden op een Horizon-systeem.

Op de foto: Peter Debaere met zijn nieuwe pers.

De nieuwe HD-pers werd onlangs geïnstalleerd en vervangt een standaard Truepress Jet520 die drie jaar geleden werd geplaatst.Silhouet dat wordt geleid door Peter Debaere, is gespecialiseerd in het printen van kleine oplagen juridische, financiële, wetenschappelijke en tekstboeken. "Mijn eerste Truepress Jet520 was ideaal voor de productie van éénkleuren boeken en boeken met weinig kleur," zegt Peter Debaere. "Maar de voorbije jaren is er een stijgende vraag naar hoogkwalitatieve boeken in kleur en in kleine oplagen."Met de inkjetpers wordt niet gewerkt volgens het click-prijsmodel, waardoor de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over de click-prijs wanneer weinig kleur op pagina's wordt gedrukt. De Screen Truepress Jet520HD heeft drie printsnelheden. De topsnelheid bedraagt 120 m/min of 1600 A4 pagina's per minuut. Aan de snelheid van 50 m/min. kan geprint worden aan 1200 x 1200 dpi. De pers wordt aangestuurd door de Equios prepress- en RIP-technologie van Screen. Op de machine kan papier van 40 g/m² tot 250 g/m² worden beprint. Silhouet's nieuwe Truepress heeft twee engines voor recto/verso druk en wordt aangevuld met een Hunkeler-snijlijn om de boekblokken te prepareren die vervolgens garenloos worden gebonden op een Horizon-systeem.Op de foto: Peter Debaere met zijn nieuwe pers.