Trenal was oorspronkelijk een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van vegetale inkten voor coldset. Het bedrijf van de familie De Keyzer werd in 2003 overgekocht door Akzo Nobel Inks, dat daarna werd opgenomen in de groep Xsys en uiteindelijk eigendom werd van de Flint-groep.

Volgens de directie ondervindt de fabriek al enkele jaren de gevolgen van de structurele afkalving van de inktmarkt, te wijten aan de digitalisatie van de traditionele media.

De procedure Renault werd opgestart en de informatievergaderingen met de werknemers starten vanaf vandaag.

Trenal was oorspronkelijk een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van vegetale inkten voor coldset. Het bedrijf van de familie De Keyzer werd in 2003 overgekocht door Akzo Nobel Inks, dat daarna werd opgenomen in de groep Xsys en uiteindelijk eigendom werd van de Flint-groep.Volgens de directie ondervindt de fabriek al enkele jaren de gevolgen van de structurele afkalving van de inktmarkt, te wijten aan de digitalisatie van de traditionele media.De procedure Renault werd opgestart en de informatievergaderingen met de werknemers starten vanaf vandaag.