Frucon², gevestigd in het West-Vlaamse Ardooie, is één van de online marktleiders in Europa in de verkoop van persoonlijke geschenkpakketten met chocolade, bier, fruit of bloemen voor bedrijven en consumenten. Het bedrijf van ondernemer Benny Sintobin is actief met websites als Gift.be en GiftsforEurope.com. Daarnaast biedt Frucon² met Nayan als agency een full-service aan voor internationale merken op zoek naar groei. Frucon² had in 2020 een omzet van ongeveer 12 miljoen euro. Smartphoto verwacht dat Frucon² al in 2022 een positieve bijdrage tot de groepsresultaten zal leveren.

Nieuwe B2B-initiatieven

"Frucon² brengt ons niet alleen enorme knowhow rond geschenkpakketten, maar ook sterke competentie in e-commerce via hun Nayan full-service aanpak", stelt Stef De corte, de CEO van Smartphoto. "Dit zal ons naar een nieuw niveau brengen. Bovendien zullen we de kennis van Frucon² gebruiken als springplank voor het uitbouwen van onze nieuwe B2B- initiatieven."

De transactie werd vorige week afgerond. Zowel het management als alle medewerkers van Frucon² zullen deel uitmaken van Smartphoto group, maar zij blijven als een aparte divisie onder hun eigen merken Gift.be, GiftsforEurope.com en Nayan opereren. Smartphoto verwerft alle aandelen van Frucon² voor een prijs van 4,65 miljoen euro.

Frucon², gevestigd in het West-Vlaamse Ardooie, is één van de online marktleiders in Europa in de verkoop van persoonlijke geschenkpakketten met chocolade, bier, fruit of bloemen voor bedrijven en consumenten. Het bedrijf van ondernemer Benny Sintobin is actief met websites als Gift.be en GiftsforEurope.com. Daarnaast biedt Frucon² met Nayan als agency een full-service aan voor internationale merken op zoek naar groei. Frucon² had in 2020 een omzet van ongeveer 12 miljoen euro. Smartphoto verwacht dat Frucon² al in 2022 een positieve bijdrage tot de groepsresultaten zal leveren."Frucon² brengt ons niet alleen enorme knowhow rond geschenkpakketten, maar ook sterke competentie in e-commerce via hun Nayan full-service aanpak", stelt Stef De corte, de CEO van Smartphoto. "Dit zal ons naar een nieuw niveau brengen. Bovendien zullen we de kennis van Frucon² gebruiken als springplank voor het uitbouwen van onze nieuwe B2B- initiatieven."De transactie werd vorige week afgerond. Zowel het management als alle medewerkers van Frucon² zullen deel uitmaken van Smartphoto group, maar zij blijven als een aparte divisie onder hun eigen merken Gift.be, GiftsforEurope.com en Nayan opereren. Smartphoto verwerft alle aandelen van Frucon² voor een prijs van 4,65 miljoen euro.