Smurfit Kappa en WestRock voeren onderhandelingen over een mogelijke fusie waardoor de internationale papier- en verpakkingsindustrie een nieuwe leider zou krijgen. Het huidige grootste bedrijf uit de sector, International Paper Co., zou zijn leidersplaats verliezen. De maatschappelijke zetel van Smurfit WestRock zou in Dublin (Ierland) gevestigd worden, de Noord- en Zuid-Amerikaanse activiteiten zouden vanuit Atlanta (Georgia, VS) aangestuurd worden. Het nieuwe bedrijf zou op de beurs van New York genoteerd worden. Als de aandeelhouders en de overheden het plan goedkeuren en de gebruikelijke voorwaarden nageleefd worden, zou de toenadering in de loop van het tweede trimester van 2024 afgerond moeten zijn.

Internationale industriereus

Samen zouden Smurfit Kappa en WestRock goed zijn voor een omzet van ongeveer 34 miljard dollar en een EBITDA van meer dan 5 miljard dollar. Het fusiebedrijf zou meer dan 100.000 werknemers tellen, ongeveer 500 fabrieken exploiteren en in meer dan 42 Amerikaanse en Europese landen actief zijn. Ter vergelijking: het andere grote kartonbedrijf, International Paper, boekt een omzet van 21,2 miljard dollar, waarvan 85 procent met verpakkingen, en exploiteert met 39.000 medewerkers 250 fabrieken.

Verpakkingen in golfkarton als basispijler

Voor beide bedrijven zijn verpakkingen in golfkarton de basispijler die hun een stevige positie op de markt verzekert. Smurfit Kappa is de Europese nummer één en de internationale nummer drie in de kartonproductie, en heeft vestigingen in Latijns-Amerika. WestRock staat als producent vooral sterk op het Amerikaanse continent waar het 145 productievestigingen heeft. Smurfit Kappa van zijn kant beschikt over meer dan 350 vestigingen, waarvan de meesten in 23 Europese landen liggen. In 13 Amerikaanse landen heeft Smurfit Kappa in totaal net geen 100 vestigingen.

Smurfit Kappa en WestRock voeren onderhandelingen over een mogelijke fusie waardoor de internationale papier- en verpakkingsindustrie een nieuwe leider zou krijgen. Het huidige grootste bedrijf uit de sector, International Paper Co., zou zijn leidersplaats verliezen. De maatschappelijke zetel van Smurfit WestRock zou in Dublin (Ierland) gevestigd worden, de Noord- en Zuid-Amerikaanse activiteiten zouden vanuit Atlanta (Georgia, VS) aangestuurd worden. Het nieuwe bedrijf zou op de beurs van New York genoteerd worden. Als de aandeelhouders en de overheden het plan goedkeuren en de gebruikelijke voorwaarden nageleefd worden, zou de toenadering in de loop van het tweede trimester van 2024 afgerond moeten zijn.Samen zouden Smurfit Kappa en WestRock goed zijn voor een omzet van ongeveer 34 miljard dollar en een EBITDA van meer dan 5 miljard dollar. Het fusiebedrijf zou meer dan 100.000 werknemers tellen, ongeveer 500 fabrieken exploiteren en in meer dan 42 Amerikaanse en Europese landen actief zijn. Ter vergelijking: het andere grote kartonbedrijf, International Paper, boekt een omzet van 21,2 miljard dollar, waarvan 85 procent met verpakkingen, en exploiteert met 39.000 medewerkers 250 fabrieken.Voor beide bedrijven zijn verpakkingen in golfkarton de basispijler die hun een stevige positie op de markt verzekert. Smurfit Kappa is de Europese nummer één en de internationale nummer drie in de kartonproductie, en heeft vestigingen in Latijns-Amerika. WestRock staat als producent vooral sterk op het Amerikaanse continent waar het 145 productievestigingen heeft. Smurfit Kappa van zijn kant beschikt over meer dan 350 vestigingen, waarvan de meesten in 23 Europese landen liggen. In 13 Amerikaanse landen heeft Smurfit Kappa in totaal net geen 100 vestigingen.